Mascara – Heta tips, hiss och diss (Vård)

I några inlägg framöver kommer jag att rikta in mig på ämnet Mascara. Det finns en del att tänka på när det gäller just ögonfransar och mascara. Jag hoppas att jag kan ge dig lite tips och hjälp för hur just du kan få de fransar du önskar :)
 
Något viktigt att tänka på är att undvika att slita på dina fransar, ett bra resultat börjar med bra vård.
 
Sov aldrig med mascara på dina fransar (givetvis bör du aldrig gå och lägga dig utan att ha tvättat hela ansiktet fritt från smink). Vi använder Loreals Eye and lip makeupremover, vilket faktiskt är den bästa vi hittills har provat på marknaden och rekommenderar. Den fungerar även på vattenfast mascara. Undvik att gnugga när du tvättar ögonen, strån kan gå av eller lossa helt och detta är den vanligaste anledningen till slitna och korta ögonfransar. Blöt en bommullspad med remover och låt den ligga mot ögat en stund för att lösa upp makeupen och dra sedan av försiktigt.
 
 

 
 
 
Något mer som kan slita lite är att använda ögonfransböjare för ofta. Du borde låta fransarna vila någon dag i veckan, då bör det inte vara någon fara. Kom ihåg! Du ska aldrig använda en ögonfransböjare efter applicering av mascara då stråna blir så stela att de faktiskt kan gå av där du böjer.
 
Kika in snarast för nästa del av Mascara temat! :) 
Med kärlek, Jennifer

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *