Kroppsoljor

När det varit minus grader ett tag så brukar i alla fall min hud både i ansiktet och på kroppen få ”spader” och slå bakut med att bli torr och känslig. På benen kan jag bli så torr att det riktigt dammar av dem. Men i år hade jag bestämt mig för att ligga steget före med massor av fukt. Till ansiktet har jag varit oerhört frikostig med serum, oljor och att sova med fuktmasker och framförallt att inte testa nya produkter under den kritiska perioden. Fatta så tråkigt att inte få ”kräma” på med något nytt när det dessutom kommit så mycket nytt och spännande på marknaden. Men som det var föregående vinter vill jag inte ha det en gång till. Och i år är inte mina kinder som två stoppljus!!!!
 
 
Till kroppen har jag ”motat Olle i grind” med att duscha i milda och återfuktande duschkrämer och att använda olja både i duschen och efteråt. Håller på att testa lite olika oljor och ännu så länge så är mina favoriter när vi kommer till doft och att smörja sig med efter dusch  Decleor Satin Softening Dry Oil. Den är helt underbar, man kan även använda den i håret och t.o.m i ansiktet vilket inte jag har den till. Men till håret har jag använt den. Denna räcker länge då man behöver så lite av den, den är verkligen värd varenda krona.
 
Sedan har jag börjat använda REN Moroccan Rose Gold Glow perfect Dry Oil. Den vann jag på en tävling som REN hade på instagram. Gissa om jag blev glad? Detta är också en sk torrolja men känns lite fetare på huden mot Decleor så det är nog en smaksak vad man tycker om det. För min smak så doftar den inte lika gott som Decleor men det är ju högst personligt vad man gillar. Den återfuktar väldigt bra och används också efter dusch och gärna då huden är lite fuktig eftersom huden då tar upp fukten bättre. Den här oljan ”låser”in fukten i huden och man håller sig mjuk och återfuktad länge. Gillar att de båda är sprayer så man kan spraya på över kroppen och sen smörja annars glider flaskan lätt ur händerna då de är av glas Denna finns att köpa på bl a Hudoteket och kostar 479 kr.
 
Givetvis så peelar jag huden mellan varven men inte så ofta då jag är lite rädd för att överpeela den.
 
I duschen är det Maria Åkerberg som gäller. Royal Body Oil har jag till intimtvätt och Shower & Bath Oil till hela kroppen. Dessa är också oerhört dryga och superbra!!!
 
Ännu så länge så har jag klarat mig ifrån klåda pga torrhet och absolut inte tillstymmelse av känslighet vare sig i ansiktet eller på kroppen och det är en ljuvlig känsla. Så har du tendens till att vara torr och kanske även känslig i huden så testa detta, jag lovar att du kommer bli nöjd.
 
Varma hälsningar från Mona

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *