Att finna den rätta fotkrämen.

I dag kommer det handla om något så glamoröst som fotvård. Att sköta om sina fötter är förstås lika viktigt som all annan hudvård men som jag tror att oftast glöms av och man kanske inte kommer på det förens man känner av en hälspricka eller något annat besvär. Personligen så har jag alltid varit noga med att sköta mina fötter efter att en god vän utbildade sig till fotvårdsterapeut och fick mig att förstå att de två fötter man skapats med inte kommer i retur. Jag har alltid arbetat inom vården och där sliter man verkligen på sina fötter. Man står och går hela dagarna och fötterna tar stryk och då är det skönt att sätta fötterna i fotbad och bara sitta där och slappna av. Det är väl så mycket mindfulnes det kan bli.

 

 

Men hur bra är de olika fotkrämerna som jag skriver om idag ? Kan en och samma kräm fylla de olika behov jag har ?

 

 

eko fot

 

Jag har provat många olika krämer och vissa har jag gillat och andra inte. Det här är tre produkter jag använder just nu. En från Urtekram som innehåller Aloe Vera som ska vara läkande och extra återfuktande. Det är en kräm som känns väldigt krämig och skön men gör den så mycket resultat ? Nja det kan jag inte tycka. Den är jätteskön att smörja in fötterna med och den doftar svagt och fräscht. Jag gillar känslan när jag smörjer fötterna med den men morgonen efter så är mina fötter lika torra och fnasiga igen. Så nej den kommer jag inte att köpa hem.

 

 

C/O Gerd Foot Cream Tee Tree/Pepparmint är en fotkräm som ska vara återfuktande och vårdande. Jag gillar doften av den då den doftar rent och ganska så typiskt fotkräm. Till sin konsistens är den mer lättflytande mot andra fotkrämer. Det här är en bra fotkräm för de som vill underhålla statuset på fötterna och som inte har några problem som ex självsprickor eller förhårdnader. För min del så ger den för lite fukt och jag gillar inte den lättflytande konsistensen. Tar ganska lång tid på sig att absorberas av huden. Jag tror att deras footbalm skulle passa mig bättre eftersom jag har torra fötter och får lätt  självsprickor när jag går mycket.

 

 

Sist ut är Maria Åkerberg Foot Balm som däremot är en riktigt magisk produkt om du har fötter som kräver det lilla extra. Det enda jag hänger upp mig på en förpackningen eftersom balmet är hårt och då är det svårt att få upp produkten för att värma den mellan händerna. Men hav förtröstan vänner, den kommer i ny förpackning under våren. Det fina med den är att du kan använda den även till munsår eller på torra områden såsom armbågar. Det läker hälsprickor i ett nafs och enkelt uttryck kan man säga att den klistrar i hop hälsprickorna. Helt klart en superprodukt att använda nattetid och även när skadan är skedd så är den det bästa du kan ha på dina fötter. Som underhållskräm kan den vara lite jobbig att använda pga sin konsistens så där fortsätter mitt sökande efter den perfekta fotkrämen som förhindrar torra fötter och förhårdnader.

 

 

C/O Gerd och Maria Åkerberg finns att köpa hos FINA MIG.

 

 

Om ni har förslag på bra fotkrämer så skriv gärna och tipsa mig. Alla de produkter jag skrivit om idag räknas som ekologiska men den från Maria Åkerberg är till 100 %  ekologisk. Kom nu ihåg att det här är mina åsikter utefter mina behov. Hoppas nu alla Vasaloppsåkare skött om sina fötter i förebyggande syfte så kanske de slipper skavsår utefter de nio mil de ska åka. Fatta nio mil på skidor!!!!! Inget för mig som knappt kan stava till uthållighet.

 

 

Varma kramar från Mona.

 

 

(Inlägget innehåller affiliates länkar. När du handlar via en utav våra länkar får vi en liten procentdel att prova nya produkter för att recensera, vi är mycket tacksamma för ditt stöd)

8 kommentarer

 • Jennyjenny skriver:

  Hej fina Mona!
  Ja att ta hand om sina fötter är så viktigt. Kan gissa att det finns ett och annat skavsår bland vasaloppsåkarna när de komma i mål 😉

  Jag har som du letat och letat efter en bra fotkräm. Jag har tyvärr inget bra ekologiskt förslag till dig. Mina favoriter har varit fussbalm från Kerstin Florian, men framför allt är det Exuviance Heel repair som håller mina fötter mjuka och fina. Det finns ingen som slår den helt enkelt.
  Ha en skön helg! Jenny

  • Mona skriver:

   Hej blev tillfrågad att vara sjukvårdare under Vasaloppsveckan men nej tack. Den krämen du skriver om från Exuviance är helt enkelt grymt bra. Köpte hem en till nu när Skincity har 20 %. Verkar vara hopplöst att finna ett ekologiskt alternativ.
   Stor kram till dig Mona

 • Bea skriver:

  Hej!

  En riktigt bra ekologisk fotkräm är den från det svenska märket Rapsodine. Framförallt deras for- och handkräm gillar en torris som jag!

  Gillar också MÅ, låter lovande med ny förpackning, den nuvarande är inte helt lätt..

  Hälsar Bea

  • Mona skriver:

   Hej Bea! Och tusen tack för ditt tips på bra ekologisk fotkräm. Tror faktiskt att jag har den hemma eller om det var en fuktkräm. Måste genast kolla!!
   Hoppas du får en fin söndag.
   Kramar från Mona

 • Linn skriver:

  Hej Mona!
  Jag en ankommet arbete/fråga rörande annat ämne än detta inlägg, hoppas att det går bra:) Min fråga rör Babor Neuro Sensitive Intensive calming cream.
  Visst hade du varianten ”rich” och så finns det även en lite lättare? Jag har blivit tipsad den lättare varianten som dagkräm sommartid. Valet står mellan den och gamla vanliga Exuviance sheer refining. Jag ville ha något mer rikt och något som verkligen jobbar på (förebygger) känslig hud. Det som är så smidigt med sheer refining, det enda som i mina ögon talar för den, är solskyddet. Jag tycker att det blir smidigare med bas när jag slipper ett separat solskydd. Som bas varierar jag mellan Biodroga CC och mineralpuder. Solskyddet jag har är TAP. Primers har jag, dermalogica redness relief med solskydd i men oftast vill jag ha JI Smooth affair och dennär ju tyvärr utan solskydd.
  det blev mycket text om mig här nu men mij fråga till dig är vad du tycker om Babor neuro sensitive vid det här laget och om du provat baser på den. Funkar det bra? Det krämen tillräckligt med fukt?

  Eller så nöjer jag mig med att låta Exuviance anti redness-serumet vara den enda direkt lugnande/stärkandet produkten. Jag gillar dock tanken på att ta väl hand om min könsliga, potentiella rosaceahud.

  Ja det var lite personlig reflektion här :)

  Mycket intressant med kroppsprodukter också! Min favoritfitkräm är ju Exuviance faktiskt men älskar doften på Kerstin florian.

  Trevlig helg!

  • Mona skriver:

   Hej!! Roligt att du skriver till oss. Du har rätt jag hade även rich som jag i början hade som en 24 tim kräm för att sen använda nattetid. Den är väldigt mättande, trög och tjock i sin konsistens. Ger mycket fukt men har du tendens att bli blank då är det inget alternativ dagtid. När min hud var som värst då hade jag endast Jane Iredale amazingbase som foundation och då var det inga problem med smulor. Men med den tunnare varianten av Babor Neurosensitive Calming cream kunde det bli för mycket med den, primer och flytande foundation. Tyvärr blev det ofta smuligt och det är jag fullständigt allergisk mot. Men det kunde och variera vilken primer jag hade. Det var fantastiska produkter men jag saknade solskyddet och skulle jag då även addera det då hade nog smulet blivit olidligt. Om den ger mer fukt än din Exuviance sheer refining det vete tusan om den gör. Jag tror att det är väldigt viktigt att vårda vår känsliga hud för att förhindra att det blir värre. Men om du tycker att Exuviance fungerar då skulle jag inte byta i första taget. Men om du vill ha ett serum som jag tycker är hästlängder mycket bättre än Exuviance anti redness serum så skulle jag säga Dermalogica ultracalming serum. Det är ett riktigt bra serum som stärker, ger mycket fukt och lugnar huden direkt och på sikt. Det kan du använda även om du har resten från Exuviance.
   Hoppas du får ut något av mitt svar. Om inte så hojta till.
   Kram från Mona

 • Linn skriver:

  Stort, stort tack för ditt svar!
  Smul är det värsta jag vet… nu är jag väldigt inne på att ha kvar sheer refining (eller fortsätta med vinterns dagkräm Babor Argan nourishing – den ger absolut noll smul med mina övriga produkter!). Och satsa på extra lugnande och stärkande i serumet istället.
  Blir VÄLDIGT sugen på att testa dermalogica ultracalming-serumet! :) precis klickat hem en ny anti redness på helgens rea men maken säger att han kan ta den, perfekt.

  Tack igen för ditt svar, så värdefullt med andras erfarenheter!

  Kram

  • Mona skriver:

   Låter som en toppenidé att behålla Babor Argan Nourishing. Den blev jag rekommenderad tidigare. Tror absolut att du skulle känna skillnad på serumet. Har själv blivit tipsad av hudterapeut då hon tyckte att Dermalogica ultracalming serum gav bättre resultat. Vore jätteroligt om du hörde av dig och berättade vad du tyckte om du byter serum.

   Kram

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *