BareMinerals BarePro Performance Wear Liquid Foundation

 
Hej! Jag hoppas att ni har en härlig helg med massor utav vårsol :)

 
Idag kommer ett till inlägg i vårt tema Foundation vecka. Tyckte ni om förra inlägget med tipsen? skriv gärna en kommentar här nedan isåfall. Vem vet, kan hända att vi sitter inne på mer beauty tips 😉

 

 

När jag ska hitta en foundation så har jag ett antal punkter att ta hänsyn till.

 

 

– Jag är ofta torr i huden och behöver en foundation som inte torkar ut och sitter kvar trots torrare partier. Jag kan sällan ha en foundation i kompaktpuder form tex. för att de framhäver det torra.

 

 

– Jag har en problemhy med Acne och vill alltid ha minst en foundation hemma med hög täckning, i perioder så krävs det för att kunna dölja blemmor och röd blossande hud som envist letar sig igenom concealern.

 

 

– Jag har svårt att hitta min nyans i en foundation och en serie med få nyanser går sällan hem hos mig.

 

 

 
Vid det här laget så vet vi att BareMinerals alltid har en ny produkt på gång och att deras ”foundationgarderob” växer i högre takt än de flesta andra märken, men vet du vad? Jag är djupt imponerad över detta märke. Jag tycker att de visar ”vart skåpet ska stå” när det gäller just foundations. Jag känner inte en kvinna idag som inte har provat en bas ifrån BareMinerals, dessutom har de flesta minst en BM produkt på sin topplista över bas-makeup. Och det mest imponerande är väl endå att alla har olika favoriter i deras sortiment? BM har något för de flesta (om inte alla?) hudtyper, allas tycken/smak och ligger i normal prisklass. Jag ställer mycket höga krav på min ”Basgarderob” som med min hudvård och BM har alltid tagit plats bland högpris baser som Sensai och Babor. Jag har till exempel alltid en Original Foundation och en Bareskin Pure Brightening Serum Foundation hemma. Det finns flera baser som jag också inte tycker om men som har visat sig vara någon annans favorit som t.ex. Complexion Rescue som Mona alltid har en hemma utav.

 

 

 

 

 

BM

 

 

 
Med det sagt så tänkte jag visa er deras senaste släppta foundation som fort åkte upp på min topp 5-lista i basgarderoben, BarePro Performance Wear Liquid Foundation. Det är en flytande mineralfoundation som ger medel till full täckning. Den lovar upp till 24h hållbarhet och ska passa alla hudtyper. Jag skulle såklart inte ha en bas i 24h men den håller sig fin länge. Jag tycker att den ger en fin sammetsmatt finish, den går lätt att arbeta in och smälter fint in i huden. Teknologin härmar hudens naturliga lipider som gör att produkten blir ett med huden och känns lätt på.

 
De beskriver den som en hudvårdande foundation med papayaenzymer som exfolierar huden milt för att förfina hudtexturen. Bambuextrakt hjälper till att dölja ofullkomligheter på hudytan och ett fysikaliskt UV-filter skyddar huden mot UV. Ett plus är att den är vattenresistent och fri från olja, parabener och doft.

 

 

 

 

IMG_8980

 

 

 

Jag kan inte säga att jag har känt av de hudvårdande ingredienserna nå väldigt mycket mer än att den är skön att ha på huden. Däremot kan jag absolut säga att den inte täpper till alls, den gör mig varken torr eller fet och jag kan lita på att den sitter kvar hela dagen. Barepro’s ingrediens Mineral Lock ska vara hemligheten till hållbarheten, som bland annat består av mineralpigment inkapslat i lecitin vilket gör att pigmenten fastnar lättare mellan hudcellerna.

 

 

Jag är imponerad utav hållbarheten och täckningen, dock tycker jag att den kan vara svår att få jämn utan lite arbete. Den något torra formulan passar mig när jag har tid att arbeta in den men jag tror inte att den passar så bra på en mogen hud med fina linjer och rynkor. Mona provade den men tyckte att den la sig i porer och linjer och framhävde det som man normalt vill dölja. Den är ingen foundation jag skulle svepa på för att snabbt känna mig vardags fräsch men är absolut någon jag kan lita på till fest, eller påfrestande och långa dagar för makeupen.
Här ser ni den på ca 2h efter att den är lagd:

 

IMG_6787

Fotograf: Marja Xara fotografi

 

 

 

Ha en fortsatt härlig helg!
Mvh, Jennifer

 

 

(Inlägget innehåller affiliates länkar. När du handlar via en utav våra länkar får vi en liten procentdel att prova nya produkter för att recensera, vi är mycket tacksamma för ditt stöd)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *