Biologique Recherche för den känsliga huden.

I dag vräker det ned snö här i Mora samtidigt som det blåser. Med andra ord så snöar det på tvären. Så idag blir det nyttogöra inomhus. Ska ta mig samman och tvätta alla sminkborstar vilket är bland det tråkigaste jag vet.

 

I stort sett varje vinter har jag fått problem med min känsliga hud som har blivit knallröd kliande och svidande. Kinderna har stramat så de känts som de varit minst två storlekar för små till mitt ansikte. Vågar knappt skriva det men så här långt in på vintern har det gått alldeles lysande. En av orsakerna till det tror jag själv är att jag haft väldigt milda rengöringsprodukter. Har undvikit vatten så långt det är möjligt eftersom vatten är uttorkande på huden. Jag har på mornarna försökt att använda endast olja eller micellar vatten av olika märken.

 

Min upplevelse har varit att ett flertal micellar rengöringar som inte är av oljor varit till viss del uttorkande för mig. Den rengöring som absolut inte var uttorkande utan kändes riktigt vårdande för min mogna känsliga hud är från Biologique Recherche och heter Eau Micellaire Biosensible.

 

miccelarvatten

(bild lånad fr sc)

 

Det här vattnet är inte det billigaste på marknaden men det är bland de drygaste jag provat. Var lite skeptisk till en början  men det gick raskt över kan jag lova. Den här rengöringen vänder sig till den känsliga huden och till de som lider av rosacea eller har eksem. I och för sig så har de föregående jag provat också gjort sig gällande att de passar den känsliga huden men den här gör verkligen det. Den rengör huden med äppeljuice och träsocker som drar  smutsen från hudytan. I somras när vi var ute med husbilen var den superbra att ha.  Och nu har jag haft den främst på mornarna eller om jag haft mycket makeup på mig så har den även fått agera nr 3 som rengöring. Jag upplever den så mycket mer än en rengöringsprodukt eftersom huden blir så bra av den med en fin lyster. En riktigt bra hudvårdsprodukt med betoning på vård.

 

 

Min hud rodnar inte när jag använt mig av den och huden känns väl återfuktad, lugnad och ren av den. Jag brukar ha ögonfrans förlängningar och då kan man också använda den här eftersom den är oljefri. Nu har tyvärr min tagit slut men vilken tur att SKINCITY har fler :-) Den finns i två storlekar 100 ml/369 kr och 250ml/719 kr. Jag köpte den lilla först för att vara säker på att jag gillade den. Priset kan verka avskräckande men du får så myyyyyyyyyyyyycket produkt för pengarna så de är väl investerade slantar.

 

Ni som testat den, hur upplever ni att den är ? Jag älskar den !

 

Nu ska jag skotta mig ut för att rasta hundarna. Ha det bäst!

 

Varma hälsningar Mona.

 

 

 

(Inlägget innehåller affiliates länkar. När du handlar via en utav våra länkar får vi en liten procentdel att prova nya produkter för att recensera, vi är mycket tacksamma för ditt stöd)

2 kommentarer

 • Bea skriver:

  Kan inte annat än hålla med! Visst är den fantastisk. Har haft den i min rutin nu ca ett halvår och jag älskar den. Enda nackdelen är ju priset….

  Kram
  Bea

  • Mona skriver:

   Ja priset är väl saftigt men ack så bra produkt. det som jag tycker skiljer den här mot andra är all fukt den ger.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *