Body Cream från Grown Alchemist.

Något som jag tycker är riktigt mysigt och skönt efter dusch är att få smörja in kroppen i någon härlig återfuktande lotion, balm eller olja. Den ska dofta gott, inte för starkt utan en svag ren doft. Jag har alltid ett flertal på gång eftersom jag tröttnar så fort på att använda samma. Det är lika med duschkrämer, jag måste ha olika att välja på. Tycker det är dötråkigt att använda samma doft dag ut och dag in.

 

I dag tänker jag presentera en Body Cream från det ekologiska märket Grown Alchemist,

Body Cream Mandarin & Rosemary Leaf.

 

GA lotion

 

Den beskrivs som en djupverkande kraftfull kroppscreme med bioaktiva ingredienser som ger näring och fukt till huden. Man finner Jojobaolja och Sheasmör i den vilket hjälper till att återfukta och mjukgöra huden på djupet och givetvis innehåller den även olika antioxidanter som hjälper till att skydda huden.

 

Vilka hudtyper passar den bäst då kanske ni  undrar ? Alla hudtyper ska kunna använda sig av den men framförallt så vänder den sig till en torr och mogen hud. Är man riktigt torr i huden så rekommenderas det att man applicerar den på kroppen när huden ännu är lite fuktig. Förpackningen den kommer i känns lite småhäftig, maken trodde nog att jag blivit mer snurrig än vanligt när han såg tuben liggandes i badrummet. Han vara säker på att det var en kylskåpsvara som typ mjukost som jag lagt fel. :-))

 

Vad tycker jag då om den här produkten ? Till att börja med så är det doften jag hänger upp mig på. Tycker inte att den luktar citrus utan mer som ett skurmedel som fanns när jag var ung (för typ 100 år sen). Tror det hette Fenom. Därför har jag inte kunnat använda den på överkroppen utan endast på benen.  Att kalla den för ett balm tycker jag är att ta i. I mina ögon är ett balm tjockare till sin konsistens och inte en tunnflytande lotion. Återfuktar det gör den men inte mer än någon annan kroppslotion. När man applicerat den så absorberas den fort av huden viket jag tycker är positivt.

 

Jag tror att om du har en normal hud och inte är så doftkänslig som jag är då skulle du gilla den. Man får komma ihåg att det är individuellt vad som passar ens hud och smak. Jag säger absolut inte att det här är en dålig produkt utan det är mig den inte passar. Den finns att köpa hos SKINCITY och kostar 249 kr för 120 ml. Finns även i större förpackning på 500 ml och kostar 639 kr. Då kommer den i en praktisk pumpflaska.

 

Vad har ni för favoriter när vi kommer till kroppsvård ? Ge mig gärna lite tips!!

 

Soliga hälsningar från Mona.

 

(Inlägget innehåller affiliates länkar. När du handlar via en utav våra länkar får vi en liten procentdel att prova nya produkter för att recensera, vi är mycket tacksamma för ditt stöd)

 

 

6 kommentarer

 • Donnachic skriver:

  Hjärtligt taaack för en så ärlig och uttömmande beskrivning av denna kräm! Du är ju proffs på att få med viktiga detaljer. Det gör det så himla mycket lättare för mig att veta om jag ska klicka eller inte. I detta fall inte. Det låter inte som något för mig. Men gillar många andra produkter från fina GA. Kika lite på Kerstin Florians hudvård, hon har många härliga produkter för kropp och även ansikte.
  Sänder mina varmaste kramar till min dalkulla! ❤

  • Mona skriver:

   Tusen tack för de orden från en sån duktig kvinna att beskriva olika produkter. Tänk att jag endast provat produkter för kroppen av Kerstin Florian. Mycket märkligt . Är lite sugen på det serumet som du har haft.
   Stora kramen till dig ❤

 • Kashaya skriver:

  Låter inte som att jag skulle gilla den heller.

 • Beabeautynerd skriver:

  Hej Mona, tack för ännu en bra recension!

  Tror inte den är något för mig heller då jag också är lite känslig för dofter.

  Men håller helt med dig, har också flera duschkrämer/lotions på gång samtidigt:-)

  Just nu har jag en duscholja från Elemis ’sharp shower som blev favorit direkt, älskar doften! Varvar den med duschkräm från Weleda som jag också gillar skarpt! Även MÅ har ju fantastiska kroppsprodukter!

  Allt gott!

  Bea

  • Mona skriver:

   Tack fina du för de uppmuntrande orden. Jag har också några från Weleda på gång. Oljan från Elemis måste jag genast kolla upp. Nu mot hösten gillar jag att använda oljor extra mycket.
   Hoppas du får en fin dag.
   Kramar från Mona

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *