Boosta huden inför hösten.

Nu inför hösten med kallare luft och mer torr inomhusluft så gäller det att mota Olle i grind så att säga när det gäller min hud. Tror egentligen att det är bra för de flesta att se över sin hudvårdsrutin vid årstidsbyte. Jag har ju en viss förmåga att drabbas av röda torra kinder den här årstiden och över vintern. Meeeeen jag har lärt mig att undvika de största fallgroparna.

Nr 1 att inte använda nya produkter under övergångsperioden från sommar och höst.

Nr2 att ge huden mycket fukt och näring både inifrån och utifrån (serum/olja).

Nr3 sover ofta med återfuktande och lugnade ansiktsmasker.

Nr4 absolut inte för aktiva produkter.

Nr 5 använder ofta M Picaut Calming Cocoon Cream till natten.

 

Vad gör jag då för att tillföra mer fukt och vård till min hud ?

Jo jag använder M Picaut Hydra Miracle serum och även Precious Oil från M Picaut !

 

M picaut hydra miracle serum

(bilden är lånad av M Picaut)

 

 

Jag fullständigt älskar detta serum och jag vet att det är många med mig som gillar det. Det är till sin konsistens så där lite geléaktigt och mysigt. Det måste motsvara hur många glas vatten som helst för huden. Läser man om det så beskrivs det som en fuktboost från ett unikt trippel hyaluronkomplex. Det motverkar uppkomstens av rynkor och linjer samt att det stödjer cellgeneringen. Jag kan inget annat än att hålla med om den beskrivningen. Till att börja med så använde jag serumet endast till natten bara för att vara försiktig men nu är det x 2 som gäller. Passar också jättebra att lägga under en ansiktsmask och då gärna Hydra Lagoon over night mask från M Picaut.

 

 

Serum av den här  sorten har jag alltid gillat men det här slår alla andra med hästlängder. Min känsliga hud blir jättefin av det. Man känner och ser på huden att den matas med näring då man använt det. De fina vårdande ingredienserna är bl a från djuphavsalger, havtorn, tamarindfrukt och hyaluronsyra. Havtorn är en sådan ingrediens som för mig är bra eftersom Havtorn har är antiinflammatoriskt.  Min hud får en fin lyster och ser väl återfuktad ut.  Inga torrhetslinjer! Någon tendens till rodnad eller andra besvär från huden har inte förekommit. Det är ett drygt serum då du endast behöver några droppar utav det. Att sen blanda det med några droppar utav Precious oil jag då är allt i land. Bättre än så blir det inte !!! Vilket är högsta betyget någonsin.

 

Jag kommer att skriva om oljan igen för er. Gjorde det för länge sen men känner att den är värd att upprepa. Masken kommer också upp i ett senare inlägg. Dessa svenska fina ekologiska produkter håller verkligen en hög kvalitet med fina resultat både på min känslighet och att de även gör nytta för min 50 +e hud. Så här långt så finns det inte en tendens att min hud skulle börja krångla med rodnad och allt som följer med det. Det här serumet skulle finnas i varje hem :-)

 

M Picaut finns att köpa hos bl a hos Fina Mig eller Cosmeco. Det kostar 699 kr och innehåller 30 ml. Ta i beaktning att du endast behöver några droppar av det.

 

Hoppas ni känner att ni fick ett hett tips på lyxig effektiv svensk ekologisk hudvård.

 

Varma hälsingar från en febrig Mona och en febrig Jennifer.

 

(Inlägget innehåller affiliates länkar. När du handlar via en utav våra länkar får vi en liten procentdel att prova nya produkter för att recensera, vi är mycket tacksamma för ditt stöd)

2 kommentarer

  • JennyJenny skriver:

    Låter som ett fantastiskt serum! Låt hösten komma :)
    Kram och krya på er!

    • Mona skriver:

      Det är verkligen ett guldkorn. Ja nu kan hösten komma för nu är jag redo Hoppas allt är gott med dig. Kram kram

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *