By Terry Cover Expert SPF 15

Hej kära bloggläsare!! Nu har jag (Mona) kommit hem från min tripp till Nordirland. Resan har varit fantastisk men intensiv, man tror alltid att man ska hinna med så mycket mer än vad man gör. Så det där med shopping blev det dåligt med men det var inte syftet med resan utan syftet var att titta på valpar som vår tik har på en kennel där. Men hon lever inget kennelliv i den bemärkelsen utan hon lever som en prinsessa inne med familjen och deras andra hundar i ett hus som var så stort att man knappt hittade till sitt rum 😉 På måndagen fick vi ett par timmar i Dublin som vara en härlig stad, den andades vår, folk gick omkring i kortärmade skjortor och shorts. (så varmt tyckte kanske inte jag att det var). Så där fick vi möta våren, det var gröna gräsmattor och vårblommorna blommade för fullt, det ingav hopp om att våren snart kommer även till oss. På den korta tiden hann jag med att finna en Mac butik så där blev det ett läppstift och en läppenna, så shoppingen fick stryka på foten så att säga men som plåster på såren så får vi hem en valp till Sverige vilket inte är fy skam.

 

I morgon drar Vasaloppsveckan igång här i Mora, alla som ska åka Tjejvasan kommer i morgon så nu blir det liv och rörelse vilket är trevligt, sen efter att Vasaloppet har gått nästa söndag blir det som att stänga en dammlucka i Mora. Men nu ska jag inte skriva en massa annat utan inrikta mig på det väsentliga här i livet. Baser!!!!!!!

 

När jag skrev om Sensai CP Cream Foundation i ett tidigare inlägg så lovade jag att återkomma med ett förslag på en bra Foundation men som är ett billigare alternativ även om den här inte räknas till någon budget variant så kommer man undan med några hundralappar men den är ändå av hög kvalitet.

 

Det är By Terry Cover Expert SPF 15 som jag då pratar om.

 

by terry cover

 

Den här är en Foundation som jag ofta tar fram när jag är på språng och vill ha en fin bas som är mer än en CC Cream. När man läser om den så står det att den ger maximal täckning vilket inte jag tycker att den gör ( i alla fall  inte på mig) utan jag skulle säga medium till medium +. Men den går att lägga ett lager till av så blir den täckande. Även här är det individuellt hur den blir på huden. Men den ger en fin naturlig matt finish. Den är inte portilltäppande utan låter huden andas och skyddar även huden mot solens strålar eftersom den innehåller SPF 15.

 

Skulle jag vara ute en längre stund en solig dag så har jag en högre SPF på mig och kanske inte en Foundation. Beror såklart på vilken aktivet man ska ut på. Men en dag på jobbet passar den perfekt till. Jag arbetar inom vården och där vill jag inte se ut som om jag ska på fest men en snygg bas måste jag ha.

 

Jag gillar att den är lätt att applicera på huden, inga skarpa kanter utan smälter samman med huden fint. Även om den ger en matt finish så får man en fin långvarig lyster med den. Det där med att den beskrivs som matt kan man lätt misstolka för den är absolut inte en matterande Foundation utan det är nog mer att den är så naturlig på huden. Jag tycker den håller sig fint över dagen utan att ändra färg och jag blir inte torr i huden av den. Men är jag riktigt röd om kinderna så måste jag lägga concealer under för att den ska täcka och därför tycker inte jag att den är heltäckande i min värld.

 

 

Men detta är en riktigt bra Foundation och jag varvar ofta mellan den här och Sensai. Beror lite på hur snål jag är 😉 Ett stort plus med den här är att den finns i 10 olika nyanser så här är det lättare att finna rätt nyans vilket det inte är med den från Sensai. Jämför jag dessa två godbitar så skulle jag säga att den här är inte fullt så täckande men ger en jättefin finish, huden ser slät och fin ut. Jag gillar den där lite sidenmatta ytan av baser. Så om du inte har testat den och inte vill betala hur mycket som helst för en Foundation så är den här för dig. Hög kvalitet, supersnygg på, håller länge på huden och att inte förglömma den är i en tub!! Vilket jag gillar starkt, så mycket lättare när man är ute och reser och tappar du den i golvet så går den inte i tusen bitar vilket är så frustrerande när det sker. Jag är ingen vän av glasburkar eftersom mina händer inte alltid vill som jag vill och då tappar jag ofta saker. Har spräckt både handfat och burkar på det sättet :-(

 

Priset för den på Skincity är 459 kr och innehåller 35 ml

 

Varma hälsningar från Mona

 

(Inlägget innehåller affiliateslänkar, när du handlar via en utav våra länkar får vi en liten procentdel att prova nya produkter för att recensera, vi är mycket tacksamma för ditt stöd!)

2 kommentarer

 • Donnachic skriver:

  Vilken fin beskrivning av denna bas Mona! Håller med dig om i princip allt! Fin vägledning för de som inte testat denna, jag gillar den riktigt bra! Tycker täckningen är perfekt, medel. Även Densiliss som jag upplever lite mer hudvårdande, särskilt med samma primer under (med samma namn) gillar jag. Tyvärr lite dyrare än Cover Expert. Måste ta fram dem båda igen!

  Men åh, grattis till ny gosig valp!! Kul! Lycka till med den nya familjemedlemmen!

  Ha en skön söndag! Kram!❤

  • Mona skriver:

   Tack fina du för de uppmuntrande orden. Densiliss har jag testat någon gång men den lade sig i porerna åt mig men jag hade inte den primern till. Kanske det avgjorde saken. Skulle vilja testa den igen.
   Idag har vi varit ute i solen och haft det skönt men nu försvann orken så tyvärr blir det ryggläge resten av dagen.
   Varm kram till dig vackra Lotta

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *