Clarins Foundation.

Hej!

Idag kommer jag skriva om ytterligare en Foundation som finns hemma i min ” basgarderob”. De flesta vet väl vid det här laget att jag alltid är på jakt efter den där alldeles extra super duper basen. Och en av dem kommer jag att presentera här idag för er.

 

 

clarins bas

 

 

Det franska märket Clarins levererar alltid fina produkter och i det här fallet Foundation som passar till de alla flesta hudtyper. Det är ett företag med lång erfarenhet . Jacques Courtin-Clarins startade 1954 det första Clarinsinstitutet i Paris. I dag är Clarins ledande inom premium hudvård i Europa och har miljoner lojala kunder över hela världen. Jag kan tycka att Clarins har ”hottat” till sig de senaste åren och kommit med mycket nytt lite mer moderna produkter. Jag har nog testat de flesta baserna ur deras sortiment och den jag nu ska skriva om är min favorit Foundation från Clarins. Den passar min känsliga mogna hud perfekt.

 

 

Extra Firming Foundation är en anti- ageing Foundation som omedelbart smälter in i huden. Den är lätt att arbeta in. Jag tar ett till två pump ur flaskan och applicerar den på huden. Vill man ha en utslätande och fastighetsgivande bas som dessutom ger lite lyster ja då har man hittat hem. Som jag skrev i tidigare inlägg så får min bas absolut inte vara uttorkande och den ska täcka det röda i huden på ett snyggt sätt. Den här gör allt det den ska för att passa min hud. Lägger sig absolut inte i veck eller i porerna och den har en återfuktande effekt. Täckningsgraden skulle jag säga är medel till full. Den döljer det röda fint utan att det ser ut som man spacklat ansiktet fullt av Foundation vilket är bland det fulaste jag vet. När man man ser någon som spacklat på så mycket i ansiktet tänker jag ofta att ler hon nu då spricker det. Jag vill att basen ska blir naturligt snygg vilken det blir med den här eftersom den jämnar ut hudtonen fint. Det här är en Foundation som jag ofta återkommer till vilket betyder ett högt betyg. Huden ser sammetslen och uppstramad ut och den sitter kvar över dagen. Den har ett spf 15 (mineralfilter) vilket för min del är för lågt men det förlåter jag den för. Behövs det så lägger jag ett lätt solskydd över den. Jag väljer att avsluta min kärleksförklaring till den nu annars är risken stor att det blir en roman för så bra är den.

 

 

Jag är som kanske många av er vet väldigt doftkänslig och kan ha svårt att klara av vissa dofter. Antingen får jag migrän av dofterna eller så känns det som det fräser hål i snoken på mig. Men doften från den här älskar jag. Svårt att förklara en doft men den känns åt det pudriga hållet och jag tänker på min mormor när jag känner doften vilket ger mig enbart positiva vibbar.

 

 

Jag har köpt min på SKINCITY och kostar 399 kr/30 ml. Ni med en mogen hud som inte testat den här basen måste göra det! I LOVE. Har ni ett bra tips på Foundation så skriv gärna och berätta. Alltid roligt med nya tips.

 

 

Varma hälsningar från Mona.

 

(Inlägget innehåller affiliates länkar. När du handlar via en utav våra länkar får vi en liten procentdel att prova nya produkter för att recensera, vi är mycket tacksamma för ditt stöd)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *