Djuprengörande ansiktsmask med kol.

 

Hej!

 

I dag är det jag Mona som skriver och jag hade tänkt mig att skriva om en ansiktsmask med kol i. För visst är det väl dags för ett maskinlägg? Kol är något som är rätt omskrivet idag inom hudvården. Kol ska vara renande och avgiftande. Nu tror inte jag att man avgiftar huden, varför skulle den vara förgiftad? Men däremot kan jag tro och tycka att kol har sin plats inom hudvården med sin rengörande effekt.

 

 

pc kolmask

 

 

Paula´s Choice Skincare Pore Clarifying Charcoal Gel Mask är en av de senaste maskerna från PC. Nyfiken som jag är så måste jag givetvis testa den till min T – Zon där jag har förstorade porer och på näsvingarna som jag lätt får pormaskar på. Jag lägger inte en djuprengörande mask på kinderna för det skulle sluta i en katastrof med min känsliga hud. Vis av erfarenhet kan man säga :-)

 

 

Det här är en gelmask med kol och naturliga leror i såsom Kaolin, Bentonit. Kaolinlera förekommer rätt ofta i ansiktsmasker för en känslig hud. Det jag inte gillar med lermasker är att de ofta stelnar på huden och det känns som den blivit flera storlekar för liten men det här är ingen lermask i den bemärkelsen utan den är en gel. Den ska reducera rödhet och lugna huden då den innehåller bl a Bisabolol från kamomill och något så spännande som pilbark. Innehållet av glycerin återställer fuktbalansen. Den minimerar orenheter och minskar porerna eller rättare sagt gör så porerna ser mindre ut.

 

 

Bland de första gångerna jag använde den blev jag inte det minsta imponerad. Tyckte den var mest kladdig och svår att applicera och att få den att bli kvar där jag applicerat den utan att flyta iväg. Men skam den som ger sig. När jag började lägga den med en borste blev det hur lätt som helst att applicera den och få till rätt mängd. Silikonspatel/borste var ingen hit kan jag säga. Hur korkad får man vara ? Det är ju inte direkt första masken jag lägger. Den är skön att få på huden då den nästan känns lite kylande pga av sin konsistens. Jag har aldrig upplevt att den skulle lugna huden men det beror såklart på att jag aldrig har lagt den på irriterad hud. Hade mitt besvär varit acne då kanske jag skulle förstå det lugnade med den. Den gör sitt jobb väl gällande mina porer och har jag någon form av orenhet i huden då lägger jag den på kvällen och oftast på morgonen är det borta. Nu har jag näsan aldrig några problem med orenheter så jag är nog inte rätt person att betygsätta den delen. Men mina porer får sig en rejäl genomkörare av den utan att irritera huden. De drar ihop sig jättefint av den.

 

 

Du lägger den på en väl rengjord hud och lägg på generöst av den. Låt den sedan sitta i 10 – 15 minuter innan du tvättar av den. Ett tips är att ta en mjuk tvättlapp av frotté när du ska tvätta av den. Resultatet blir en ren hud med fin lyster. Jag gillar den här masken mycket då den inte irriterar min hud överhuvudtaget och att jag ser resultat direkt av den. Men kom dock ihåg att det här är min T –  Zon mask. Samtidigt som jag lägger den här i T – Zonen så lägger jag en fuktmask  på kinderna och halsen. Det här är en mask jag kan rekommendera och som jag använder regelbundet.

 

 

Den finns att köpa hos SKINCITY  och kostar 349 kr/88 ml.

 

 

Hoppas att solen skiner även på er. Vi är evigt tacksamma att solen värmer så all snö försvinner.

 

Varma kramar från Mona.

 

 

 

 

(Inlägget innehåller affiliates länkar. När du handlar via en utav våra länkar får vi en liten procentdel att prova nya produkter för att recensera, vi är mycket tacksamma för ditt stöd)

 

 

 

4 kommentarer

 • Ulrica skriver:

  Hej Mona,

  Lovade att återkomma med ngn slags utvärdering av Filorga Professional Skin Perfusion lift-booster. Kuren är alldeles strax slut så nu är det dags! Jag tycker som vanligt att det är svårt att exakt verifiera en produkts effekt, men helhetsintrycket är positivt. Min hy känns lugn, ”plumpad” och jag upplever den något mer spänstig. Jag är nöjd och kommer definitivt att köpa dem igen, men ska nu göra ett uppehåll för att utvärdera vad som händer/förändras.

  Sedan är det en sak till… jag har reflekterat över min panna! Både porstorlek och djupet på linjerna är märkbart mindre. Här tror jag dock att en annan produkt är bidragande…. Har du testat Pixi’s Glow Tonic Facial Toner? Då jag, liksom du, har känslig hy så blandar jag denna med mitt favoritansiktsvatten (undantaget doften) Rejuvenating Frankincense toner från Neal’s Yard Remedies. Gillade inte Pixi till en början och det tog ett tag innan jag märkte skillnad. Nu blandar jag i några droppar varje morgon och skillnaden är verkligen märkbar! Haha – jag ska kanske testa det där med tålamod och uthållighet ngn mer gång

  Summa summarum så är jag ovanligt nöjd med min hy för tillfället.

  Ha en fin helg!

  • Mona skriver:

   Tack snälla för att du återkopplar. Nu blev jag lite småsugen att sätta igång klickfingret (igen). Ansiktsvattnet från Pixi har jag inte testat men ska absolut göra det när du skriver så gott om det. Den från Neal’s Yard har jag inte heller testat. Ska passa på att testa Filorga när det blir något erbjudande.
   Tusen tack för fina tips.
   Kramar från Mona ❤

 • Johanna skriver:

  Hej Mona! Har du slutat blogga? Saknar att läsa om dina tips och tricks!
  / Johanna

  • Mona skriver:

   Hej Johanna! Så gulligt av dig att skriva. Tyvärr har vi pga av hälsoskäl fått lägga bloggen och IG på is. Vi får se vad framtiden har att ge men för tillfället vore det omöjligt. Tack för att du följt oss. Stor varm kram från Mona & Jennifer ❤

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *