Eko Hårvård.

Vi fick skickat till oss från Fina Mig en hårinpackning från Maria Åkerberg. För er som inte vet det sedan tidigare är MÅ ett svenskt företag som gör ekologiska produkter och då inte bara hudvård utan det finns även fina produkter till håret och makeup. Hudvården består av produkter för  ansiktet och kroppen. En utav anledningar till att jag använder mycket från MÅ är att de är milda men ändå effektiva, att de är 100 % ekologiska och svenska.

 

I dag tänker jag skriva om den ljuvliga hårinpackningen Hair Therapy.

 

img_7908

 

Den här inpackningen har både jag och Jennifer använt i perioder i flera år. Hon använder den ofta till sin lilla dotter som har ett långt tjockt hår exakt som sin mamma. Den är återfuktande och mjukgörande till håret och har du en torr hårbotten så kan man med fördel massera in det i hårbotten. Jag har en riktig  solskenshistoria att berätta för er vad den här inpackningen kan göra för en sårig och irriterad hårbotten. En när vän till familjen får alltid efter att hon blekt sitt hår hos frissan klåda och sårig hårbotten. Gav henne förslag att ta bort  allt vad traditionell hårvård heter där hemma och låna hem från mig utav MÅ schampo, balsam och den här inpackningen. Eftersom hon aldrig tidigare använt eko produkter så tog det några gånger för henne att få bort silikoner mm ur håret. Men klådan blev bättre redan efter ett par tvättar. Hon lät lite av inpackningen sitta kvar i håret vilket gjorde stor skillnad för henne. Inom loppet av ca två till tre veckor så hade såren i hårbotten läkt. Klådan gav med sig och allt är nu bra. När håret skulle klippas nästa gång och frisören tvättar håret på henne så kom klådan omgående tillbaka. Vid nästa frisörbesök får hon nog ta med sig sina egna hårvårdsprodukter för att slippa dessa reaktioner.

 

Nu har jag klippt av mig mitt tjocka hår vilket är så skönt. Men jag gör ändå hårinpackningar då jag tycker det är skönt och för att vårda min hårbotten som även den blir torr den här årstiden. När nu hösten och vintern närmar sig och vi börjar använda mössa igen och vi är mer inomhus i torr luft så behöver vi även se över vår hårvårdsrutin. Under sommaren så fuskar i alla fall jag med inpackning för håret. När jag använde denna  inpackning på det längre håret så blev det alltid mjukt och återfuktat med en  lugn hårbotten. Den innehåller eteriska oljor från bl a  Tea Tree, Lavendel och Citrongräs och gissa om håret doftar gott efter att man haft det i håret. Eftersom det innehåller dessa eteriska oljor så är det också extra bra för en torr hårbotten. Man tvättar håret som vanligt med schampo för att sedan applicera inpackningen och låter den sitta 10 – 20 minuter och då gärna med en handduk runt. Att sen sätta sig i bastun med inpackningen i håret då blir det riktigt riktigt bra!! Sedan sköljer man ur den noggrant och inget balsam behövs efteråt. Jennifer använder den ofta istället för balsam till lilla Ängla.

 

 

Varma hälsningar från Mona.

 

(Inlägget innehåller arbetsprover.
Inlägget innehåller affiliates länkar. När du handlar via en utav våra länkar får vi en liten procentdel att prova nya produkter för att recensera, vi är mycket tacksamma för ditt stöd)

7 kommentarer

 • Rebecca skriver:

  Hej! Tack för en mycket trevlig och inspirerande blogg! Jag har läst lite kring det Mona skrivit om upplevelser av ekologisk hudvård. Jag känner igen mig en del och har en fundering g kring just detta. Jag är 40 år och har sedan unga år älskat hudvård. Jag gillar att testa nytt och har använt diverse produkter, men nästan alltid i kombination med syror.
  Jag har på sista tiden upplevt huden som känsligare och har även tänkt på vad jag lägger på huden, syror mm. Det finns ju olika uppfattningar om det, men jag funderar även på miljön osv. Jag har i perioder testat Maria Åkerbergs produkter, och har till att börja med varit nöjd, mkt lyster mm, men har sedan känt aTT jag ”saknat” syrorna…Kan det vara så att jag ska hålla ut längre med MÅ, kan man få lika bra resultat med MÅ, har bla lite keratosis på kinder som ju förbättrats av syror. Är väldigt ambivalent, eftersom jag är mkt nöjd med kroppsprodukterna hos MÅ som jag använt längre. Blev ett långt inlägg, men har följt din hudresa nu och blivit inspirerad. Ha en jättebra dag! Hälsningar Rebecca

  • Mona skriver:

   Hej Rebecca! Så roligt att du hittat till vår blogg. Ja min resa inom hudvården har inte varit helt enkel. Har provat allt från lågpris, apotekets produkter till homeparyprodukter som kostade skjortan men urdåliga. Syrapreparaten som jag använt var jättebra till en början men se fick de tyvärr motsatt verkan med överkänslighet som följd. MÅ har verkligen gjort underverk med min hy och visst kan man få samma resultat med naturliga och ekologiska produkter om inte bättre i och med att din hud får näring med vitaminer mm ur levande oljor istället för döda mineraloljor som faktiskt inte har någon verkan på huden mer än att skydda. Jag använder ibland produkter som är ekologiska från andra märken för att komplettera eller för att stilla min nyfikenhet. Jag kan verkligen rekommendera dig att byta till MÅ produkter då de är milda men effektiva. Felicia på Fina Mig är en fantastiskt duktig hudterapeut som satte ihop en hudvårdsrutin till mig. Ring eller skriv till henne så får du fin hjälp. Du får gärna återkomma och berätta hur det blev och vad du tycker. Har du fler frågor så får du gärna skriva igen. Jag svara på det jag kan och hänvisar annars vidare.
   Hoppas du blev nöjd med svaret.
   Kramar från Mona

 • Donnachic skriver:

  Vilket intressant inlägg! Jag har aldrig provat dessa magiska hårprodukter!

  Ett tag var inne på balsammetoden, men lat som jag är så har jag inte testat det heller!

  Jag ska leta i mina gömmor. Så fort jag kan! Tusen tack för era alltid så välskrivna inlägg och fina bilder!! Kram till er och sköt om er!

  • Mona skriver:

   Till ditt lite tunna hår Lotta så tror jag att de skulle passa dig perfekt. Leta fram i gömmorna men tänk på att det tar ett par veckor för håret att ställa om sig till ekologiska produkter. Och tusan tack för dina fina uppmuntrande ord från den bästa.

 • Donnachic skriver:

  Ops, det där gick ju mindre bra!!!
  Ta bort detta så provar jag skriva igen senare!
  Kram Lotta ❤️

 • Rebecca skriver:

  Tack snälla för utförligt svar! Produkter är nu inhandlade och det ska bli spännande att testa dem ordentligt. Ha det gott. Mvh Rebecca

  • Mona skriver:

   Hej Rebecca! Så glad jag blir att du nu är på gång. Tänk nu på att huden kan reagera konstigt i början även om inte min gjorde det utan för mig infann det sig ett lugn. Ska bli så roligt att få höra hur det går för dig. Hör av dig om du har frågor och snälla, du måste berätta hur det går.
   Kramar från Mona

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *