En Kärleksförklaring av hudkräm från ESSE.

Snart måste jag tyvärr ta farväl av en underbar fuktkräm till ansiktet som endast  har lite på botten kvar. Man kan ju undra hur normalt det är att känna så 😉 Fick den som ett pressutskick för att prova och jag var som vanligt lite skeptisk med tanke på min känslighet. Nästan alla man pratar med påstår ju att deras produkt kommer att passa utmärkt till min känsliga hud. Samtidigt kan jag förstå det eftersom väldigt många påstår sig vara känsliga men inte är det utan kanske bara har fel hudvårdsrutin eller kanske inte någon alls. Men sedan jag förstått att det är rosacea jag lider av så är jag själv mycket mer försiktig med vad jag provar. En sak jag upptäckte under helgen var hudens reaktion av att äta choklad. Jag är nästan besatt av att äta choklad då jag tycker det är det godaste godis som finns. Trots att jag alltid får migrän efter jag ätit det så har jag tryckt i mig det men i lördags när jag satt här hemma och ”moffade” choklad så kände jag hur det börjar klia och svida på ena kinden. Tittar mig i spegeln och ser då att jag börjar få blåsor på huden och därmed la jag undan den gooooooda chokladen. Senare under kvällen hade jag fått blåsor på båda kinderna. Så där ser man tydligt att det vi äter och dricker påverkar vår hud. Nu dricker inte jag alkohol men de som gör det säger att de blir röda och varma rätt omgående. Så får för min del blir det nog att utesluta det goda (om jag kan).

 

 

Den fuktkräm jag nu provat kommer från Esse och heter Hydro Moisturiser for sensitive skins.

 

Esse

 

ESSE Organic skincare  är en ekologisk och rättvisemärkt hudvårdsserie från Sydafrika. De följer även den senaste forskningen inom hudvård och använder Probiotika och Prebiotika i ett urval av deras produkter. Företaget är certifierat ekologiska av Ecocert, veganmärkta av Vegan Society, rättvisemärkta av Phytotrade Africa och ackrediterade av djurrättsorganisationen PETA. De gör hudvård för alla olika behov som din hud kan tänkas ha.

 

 

 

Den här fuktkrämen kan användas både som en dag och nattkräm och är gjord för att stärka hudbarriären för en torr och känslig hud. En torr och känslig hud har ofta en försämrad hudbarriär vilket då kan göra så fukten dunstar för fort samt att elakartade mikrober och gifter kan komma igenom din hudbarrär som ska vara ditt skydd. Den tillför lågmolekulär Hyaluronsyra som ger en boost till huden av fukt och den har då även en anti-age effekt.

 

 

Innehållet av Prebiotika (insulin, α-glukanoligosackarider)  hjälper att motverka narighet, rodnad och irritation den säkrar även produktionen av goda mikrober.

Probiotika  ( probiotiska Lactobacillusarter) ökar produktionen av godartade mikrober på huden och effekten av dessa ger då huden en  hälsokick och ökad fyllighet eftersom den kan bevara fukten i huden.

 

 

Det här var en ytlig förklaring på vad bakterier i hudvården kan göra. Jag tror att det har kommit för att stanna. Krämen är helt fu….. underbar att använda sig av då den är lugnade och återfuktande och för att inte tala om känslan på huden när jag använt mig av den. Man blir len som en babyrumpa och den plumpar fint där det behövs. Bara känslan av att ta på den är så man blir religiös och doften!!! Svagt lite sötaktig vanilj. ME LIKE!!  Den är lite fluffig i sin konsistens och absorberas snabbt på huden. När man har de behov jag har av en kräm så blir de oftast lite tjockare i sin konsistens och när man sen ska lägga en Foundation är det lätt att det blir smul. Det har aldrig hänt med denna. Vintertid kör jag alltid med en olja under och oljan i kombination med den här krämen ger en lyster som heter duga.

 

 

 

Något jag skulle vilja prova är den här krämen och med tillhörande serum för känslig hud. Det måste bli en Jackpott. Det lilla jag har kvar av krämen räcker nog endast till ikväll. Undrar tro om jag kommer tycka lika mycket om nästa produkt. Hur ska jag kunna klara mig utan den ? Köp hem en då tänker ni men jag har fler som står på kö för att testas men risken är oerhört stor att jag ändå kommer att klicka hem en. Får hålla utkik efter något bra erbjudande. Krämen konstar 599 kr för 50 ml ordinarie pris. Den finns att köpa hos HUDOTEKET. Tyvärr får jag inte till några länkar till Hudoteket men ni kan klicka er in dit via bilden på frontsidan. Teknik och Mona är ingen bra kombo.

 

 

Varma hälsningar från Mona.

 

 

(Inlägget innehåller arbetsprover och affiliates länkar. När du handlar via en utav våra länkar får vi en liten procentdel att prova nya produkter för att recensera, vi är mycket tacksamma för ditt stöd)

 

 

5 kommentarer

 • Johanna skriver:

  Håller också på ett testa Esse sensitive nu och allt är helt ljuvligt! Läste dock att probiotikan i hudvården är känslig för andra produkters olika ph-värden och att det därför är bäst att köra all in bara Esse! Jag kombinerar nu med Maria Åkerberg och tänker att ekologiskt och ”naturligt” liksom ändå är det bästa för oss med rosacea/känslig hy plus att MÅ har ph-värden nära hudens egna så borde gå att kombinera med Esse (iaf bättre än mycket annat)

  • Mona skriver:

   Visst är Esse helt underbara produkter. Jag kombinerade också med MÅ utan problem. Ibland tror jag att det är ett bra försäljningsknep att säga att man ska ha hela serier. Alla företag säger samma. Men jag tycker att jag kan min hud bra nu så då kan jag plocka russinen ur kakan och använda dem. Men jag hade gärna velat prova Esse serum för känslig hud tillsammans med fuktkrämen. Min känsla för Esse är att det är nog det bästa ekologisk/naturlig hudvård jag provat. Lycka till med din hudvård och återkom gärna och berätta hur det går.
   Kramar till dig från Mona

 • Johanna skriver:

  Jaa, det ligger nog mycket i det även om vissa produkter ju kan skära sig ibland! Jag ville också testa sensitive-serumet men då sa en hudterapeut att jag kunde testa det lite maffigare probiotic+ serumet först och se hur min hud mådde av det (på en liten yta såklart) och min hud verkade tåla den superfint! (Fick ett rätt stort prov) Men det kanske ändå kan finnas en idé att testa sensitive först och sen gå över till +, bara det att förpackningen till sensitive tydligen läcker rätt mycket medan pumpen på probiotic+ är mycket bättre konstruerad! (Så dumt!) Men hoppas vilket fall på fortsatta recensioner av Esse framöver :) Har handkrämen och den är helt ljuvlig!

 • Sara skriver:

  Jag är inne på 4:e dagen med Esse sensitive serien- tvätt, serum och kräm. Hittills har min hud inte reagerat negativt, men så har jag också använt MÅ- sensitive (samt fritt från eteriska oljor) i 6 veckor nu. Jag misstänker att jag kommer få undvika eteriska oljor ett bra tag – så jag hoppas att Esse på natten, och MÅ på dagen fungera bra på min känsliga och rosaceabenägna hud. Det enda jag har svårt för är doften på rengöringen…. men det kan jag stå ut med om den gör det underverk som många andra berättar om.

  • Mona skriver:

   Hoppas att det kommer fungera bra för dig Sara. Det är nog klokt att hålla sig borta från de eteriska oljorna då de kan vara oerhört retande för huden.
   Kramar från Mona

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *