Essence Water/ ansiktsvatten.

Hej!

Vilken vinter vi fick i Mora den här säsongen. Mycket snö och idag rätt ”bitigt”ute. – 16 när hundarna skulle ut på sin morgonrastning så den gick snabbt kan jag lova.

 

Vid det här laget är vi väl överens sedan tidigare att huden behöver mycket fukt vintertid men även fett? Ett sätt som jag använt mig av för att tillföra fukt  är att vara frikostig med Essence Water. Vad är då ett essence water ? Det är än en fusion av vanligt ansiktsvatten och vårdande serum. Oftast är det tjockare i sin konsistens mot vanligt ansiktsvatten. Måste tillstå att jag tidigare inte varit någon flitig användare av  det utan endast ett par gånger i veckan. Hade aldrig trott att det skulle göra en  sån skillnad för huden. Nu använder jag två stycken olika för morgon och kväll och framförallt varje dag.

 

 

PC essence water

 

 

Först ut är PC RESIST Advanced Replenishing Toner som är ett lugnade och återfuktande ansiktsvatten. Jag använder det efter rengöring och ansiktsvatten. Jag häller ut av produkten i händerna för att sedan klappa in det försiktigt i huden och även vid ögonen. Bra med extra fukt för att sudda ut torrhetslinjer. Det har en fantastisk konsistens som är lätt geléaktig men ändå flytande. Känns silkeslent när det kommer på huden. Lugnar och mättar huden fint och arbetar på att skydda hudens barriärfunktion. Något som många besväras av den här årstiden är att man blir  yttorr vilket jag också har besvärats av tidigare men det är ansiktsvattnet har bra effekt på det och rynkor. Jag gillar verkligen det här och jag kommer att köpa hem det igen. Innehåller ingen parfym vilket passar mig perfekt.

 

 

Till natten efter rengöring och ansiktsvatten och innan serum använder jag

PC Earth Sourced Purely Natural Refreshing Toner. Det här är ur PC ekoserie och det var också det första essence water från PC  jag blev rekommenderad att prova. Även det här är ett rikt vatten som kan användas som ett vanligt ansiktsvatten men jag gör lika här. Häller ut i händerna och klappar försiktigt in det i huden. Det är mycket milt för huden så därför kan även de som har rosacea, eksem eller annan känslighet använda sig av det. Dess funktion är att  återfukta och återställa hudens funktioner med hjälp av vegetabiliska ingredienser och antioxidanter. Även det här är en jättebra produkt som verkligen lindrar min hud om den är ansträngd på kvällen. Lugnar och återfuktar fint. Använder det även under olika ansiktsmasker för extra mycket fukt. Även den här är utan parfym.

 

Jag kan i ärlighetens namn inte säga vilken jag tycker är bäst utan det beror nog mer på i vilket status huden befinner sig i. Bägge två är jättesköna för huden. Kanske att den blå är mer mättad och därför passar min mogna hud bra. Två mycket prisvärda produkter som finns att köpa hos SKINCITY .

 

Förstår inte varför jag tidigare inte insett vilken skillnad det gör för huden om man adderar ett essence water. Jag kan med varmt hjärta rekommendera de här två produkterna. Är du känslig och även torr så kanske den gröna är bra att börja med.

 

Priserna är för den gröna 249kr/ 148 ml och den blå 279 kr/ 118 ml.

 

 

Varma kramar från Mona.

 

 

(Inlägget innehåller affiliates länkar. När du handlar via en utav våra länkar får vi en liten procentdel att prova nya produkter för att recensera, vi är mycket tacksamma för ditt stöd)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *