Foundation från Maria Åkerberg.

Hej alla fina !

 

Vi har Foundation tema den här veckan och i dag är det min tur  (Mona) att skriva om en Foundation som jag provat. Jag har alltid gillat att testa olika Foundations och mina krav är höga för att jag ska gilla den. Den måste täcka mina röda kinder snyggt och den får absolut inte vara uttorkande. Men bara för att den ska dölja det röda behöver den inte vara heltäckande. Och eftersom jag uppnått de övre tonåren får den inte lägga sig i de konstiga strecken jag fått vid ögonen och absolut inte lägga sig i de förstorade porerna som även de blivit större med stigande ålder. Det beror på att man får en sämre spänst i huden. ”Jippi” det är charmen med att åldras man får så mycket mer att vara rädd om och vårda och därför krävs det så mycket mer av en produkt mot vad de gjorde när jag vara 25 år. Det är en av de roliga sakerna med att jag och Jennifer bloggar ihop, en ung hud och en mogen. Vi har så olika behov förutom att vi båda har en känslighet som vi måste ta hänsyn till.

 

 

 

Något jag tycker varit svårt att finna på den ekologiska marknaden är en bra Foundation. Många av de ”vanliga” baserna innehåller silikon vilket inte produkten jag kommer skriva om har. Vilket också då gör dem utan silikon lite mer speciella att arbeta med.

 

 

maria akerberg foundation

 

Foundation Glow Bright är en bas som ska passa alla hudtyper och särskilt en torr och mogen hud. Den vårdar huden med sitt innehåll av kokos och arganolja. Man finner den återfuktande ingrediensen Squalene  i ingredienslistan vilket jag gillar. Squalene utvinns från oliver och är en ingrediens som min hud mår bra av, har det även i ett serum som jag använder flitigt. En av de skyddande och läkande effekter basen har beror på att den även innehåller E – Vitamin. Täckningen beskrivs som medel till full.

 

 

Vad tycker jag om den ? Det första som slog mig var att färgen på den hade inte kunnat bli bättre för min del. Den är så snygg på huden och ger ett fantastiskt Glow. Jag tycker inte den är svår att arbeta med och jag lägger den med fingrarna. De rekommenderar att man ska lägga den med pensel men jag är sämst på det så jag kör på med fingrarna. Att den bara finns i två nyanser är väl mindre bra kan jag tycka även om de säger att den anpassar sig efter din hudton. Kan ju inte vara möjligt att två toner skulle passa alla. Jennifer som är väldigt ljus i sin hudton såg ut som hon målat ansiktet brunt när hon testade den. Ni som var med på brunkrämens tid förstår vad jag menar.

 

 

 

Det stora problemet med den är att den sitter inte kvar på huden ! Blir så oerhört fin på men försvinner efter några timmar. Jag har testat att använda olika settingspray men det gör ingen skillnad och inte heller olika settingpowder har hjälpt. Så tyvärr är det ingen Foundation som jag väljer att använda längre och jag upplever även att den färgar av sig oerhört lätt på kläderna vilket också är irriterande. Att puder och Foundation färgar av sig det förstår jag men här är det inte måttligt vad färgen fäller. Nu undrar kanske flera av er om jag inte testat med primer under vilket jag gjort. Har även testat utan primer men med fuktcreme från MÅ under men med samma tråkiga resultat.

 

 

 

 

Vill påminna om att det är min personliga upplevelse av den och det kan såklart vara så att det är till min hudtyp som den inte är bra men skulle kunna fungera bra till någon annan.

 

 

Hos SKINCITY kostar den 299 kr/30 ml.

 

 

Hoppas ni alla får en fin söndag. Själv ska jag som vanligt ut på mina långpromenader för att sen bara mysa lägga någon skön söndagsmask :-)

 

 

Varma kramar från Mona.

 

 

 

(Inlägget innehåller affiliates länkar och pressprov läs under Pr och Policy för mer information. När du handlar via en utav våra länkar får vi en liten procentdel att prova nya produkter för att recensera, vi är mycket tacksamma för ditt stöd)

 

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *