Hårvård, mer Davines.

Nu har verkligen sommarvärmen kommit till oss vilket gör att de flesta av oss är ute mer och vissa har börjat bada utomhus. Men för egen del så vill jag ha några grader varmare innan jag tar mig ett dopp. Vi bor så perfekt att vi har sjötomt med egen brygga och igår kväll var grannens barn och badade. Men själv stannade jag ovan vattenytan på bryggan 😉 måste vara ett ålderstecken när man börjar bli en badkruka.

 

Men trots att det är varmt och skönt ute så måste vi sköta om vårat hår, det sliter nämligen mycket på håret att vara ute i sol och bad, särskilt om håret är behandlat på olika sätt. Jag har mitt hår färgat mörkare, är i grunden blondin med början till grå stänk i. Tröttnade på att se de grå och därför ville jag göra något nytt och då blev det brunt med en stänk av koppar i. Vill därför ha ett schampo och balsam som är färgbevarande eftersom även solen bleker håret. Jag har nu funnit ytterligare ett bra märke till håret och det är som jag skrev om tidigare, Davines!

 

davines schampo balsam

 

Jag blev rekommenderad Minu serien som är för ett färgat hår.

Minu schampo: det ska ge glans till håret och skydda hårets struktur och färg. Något jag blev uppmärksam på var att det här schampot var väldigt drygt. Jag tyckte till en  början att det gick åt väldigt mycket schampo och kände mig missnöjd med det. Men så provade jag med att ta mindre och insåg då att jag överdoserat rätt friskt. Håret blir mjukt och följsamt och färgen håller otroligt fint. Jag har ett tjockt hår så det krävs att det är fungerande schampo jag använder annars blir det bara en risbuske av mitt hår. Det finns bara ett minus med detta för mig och det är doften. Nu är det individuellt vad man gillar men jag har svårt för den här doften då den påminner mig om ett rengöringsmedel. Men kom nu ihåg att nästa person tycker att det doftar apelsinblomma vilket det beskrivs som den ska göra. Men jag är också överkänslig för dofter.

 

 

 

Sedan kommer vi till Davines balsam i samma serie Minu, vilket inte doftar lika starkt. Ett otroligt bra balsam som gör håret så följsamt och tynger inte ned håret. Det beskrivs på samma sätt som schampot gör i den serien, att det skyddar och ger glans till håret. Dessa två produkter tillsammans har verkligen gjort skillnad på mitt hår. Det är mer återfuktat mot tidigare, även om jag var nöjd med mitt tidigare schampo så märker jag att den här serien är i en klass för sig. Men här finns ett stort minus i mina ögon och det är förpackningen. Varför en sådan förpackning som man lätt bryter sönder locket på vilket var det första som hände när jag skulle använda den. Gillar inte att man måste ner med fingrarna och kladda i burken och man tar oftast alldeles för mycket balsam som man bara spolar ner i avloppet. Lätt att det kommer vatten i från duschen i en sån förpackning om du inte lyckats stänga den ordentligt. Känns också onödigt att det blir utspätt. En otroligt dum burk om du ska ut och resa då den garanterat inte håller tätt, särskilt inte min som plasten sprack omgående på. Då måste man ha över det i en reseförpackning vilket jag aldrig gör med hårvård. Men som sagt, ett underbart balsam som verkligen gör skillnad på mitt tjocka färgade hår men en dum förpackning. Förstår inte riktigt vitsen med den.

 

Dessa produkter kan du köpa på Hudoteket.

 

Hoppas ni får en fin och trevlig helg, vi ska uppvakta vår extradotter och fina vän Emma som tar sin sjuksköterske examen idag. Bra jobbat av dig finaste Emma. Nu är vi kollegor :-)

 

Varma hälsningar Mona

4 kommentarer

 • Donnachic skriver:

  Alltså denna hetta…, ca 29-30 gr här, mår min kropp och knopp inte bra av helt ärligt. Så jag skulle lätta kasta mig i vattnet från er egen lyxiga brygga!!
  Davines testade jag ett tag, Volu-serien. Vet inte riktigt varför jag inte köpte igen, för du har ju rätt i att det är riktigt bra produkter! Fin beskrivning, som alltid!
  Jag hade velat höra hur tankarna gick när de utformade förpackningarna! Bara en sån detalj kan göra att jag väljer att testa nåt annat.
  Men du skriver precis det jag också gillar med italienska fina märket! Trots att vi har helt motsatta typer av hår, så tål jag inte heller ”mataffärs-schampon”, mitt hår går av!
  Kul att de finns hos Hudoteket, så man kan shoppa både hudvård och hårvård samtidigt! Jag är inne på ett annat spår (märke) nu, som snart kommer på bloggen! Ska bli kul att testa!
  Ta hand om dig i hettan, massa kulla-kramar till dig fina Mona! ❤

  • Mona skriver:

   Så det är fler än jag som håller på att storkna i värmen. När det blir så här varmt så blir min kropp lika stel och konstig som i kyla. Svullen som en Michelingubbe. Du har så rätt i att förpackningen kan göra att man väljer något annat vilket är synd för det är riktigt grymma produkter. Så vi får se hur det blir i en förlängning.
   Pust suck och stön, hur ska man orka resa sig upp i denna hette.
   Kramisar till dig

 • Thessa skriver:

  Tydligen ska man använda balsamförpackningarna som blomkrukor, matlådor eller annat istället för att slänga dem.

  • Mona skriver:

   Hej Thessa! Ja det är ju bra om de kan återanvändas men jag vill att förpackningen ska fungera först och främst till det den är till för ☺
   Kram Mona

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *