Hempz Ekologisk Hårvård

Ett märke som jag använt kontinuerligt sedan en längre tid är Hempz Couture. Det är lyxig hårvårdsserie som räknas till premiummärkena. Alla produkterna i serien innehåller ekologisk hampafröolja, den anses vara naturens nyttigaste vegetabiliska olja och passar bra för känslig hud. Alla produkter i Hempz Couture är färgbevarande, parabenfria, sulfatfria, glutenfria och 100 % vegan.

IMG_0378

 

På bilden finns serien Daily hair care (den i tub) som ska vara den ”vardagliga serien”, lite billigare men absolut lika bra enligt mig och min frisör. Doften är helt ljuvlig, de som jag har doftar söta vaniljfikon.

Alla deras schampon är färgbevarande och ger mycket fukt till håret men de har också en serie som ger extra mycket fukt. De är oerhört dryga, jag tvättar håret näst intill dagligen pga av vissa omständigheter och tar kanske en klick stor som en enkrona till mitt hår. Jag har inte en tillstymmelse till torr hårbotten vilket jag tidigare fått när jag tvättat håret så ofta som jag gör.

 

Deras schampo och balsam skyddar håret mot värmestyling, UVA och UVB strålar, förbättrar hårets styrka , ger en fin fyllighet och gör håret mer följsamt. De finns för alla behov. Balsamet är också effektivt, behövs endast lite där med och håret blir mjukt, glansigt och fint. Finns även hårinpackning men de har jag faktiskt inte testat ännu då jag låter mitt balsam sitta i en längre stund när jag vill ge extra vård till håret.

Att det är färgbevarande är jag den första att skriva under på. Jag är i grunden ljus i håret men de senaste åren har jag färgat det kopparrött och nu mörkt, och så bra som den röda färgen höll även i solen har jag aldrig varit med om tidigare. Man brukar trots allt få jobba mycket med färginpackningar mm när man har färgat rött, men det var inte ofta jag gjorde det.

 

Trots att deras schampo skyddar mot värmestyling så använder jag deras värmskydd till håret, då jag är extra rädd om det nu när det är på utväxt.

Deras värmeskydd Color Protect Leave-In Detangler är ett lättviktigt spraybalsam som underlättar utredningen av håret och minskar frizzighet. Detta brukar jag använda på mitt barnbarn när vi ska borsta håret på henne. Går hur lätt som helst att få bort ”trollen” (hon kallar tovorna för det) ur håret med detta. Man sprayar i det i handdukstorkat hår och sedan är det bara att kamma igenom. Några enstaka ”sprut” räcker och det tynger inte ned håret utan gör det bara mer följsamt och doften är densamma, söta vaniljfikon. Sprayen ger även skydd mot solens strålar och förbättrar hårets styrka.

 

Jag tycker tyvärr att många värmeskydd tynger håret och gör att det kan se fett ut om man råkar ta lite för mycket, men det lovar jag att inte detta gör. Så utav de jag testat så här långt så är detta min favorit när vi kommer till värmeskydd.

 

Jag köper mina produkter hos Salong Eko i Mora där jag klipper mig men de finns att skicka efter på eleven. Vill ni testa ett ekologiskt alternativ till hårvården så rekommenderar jag detta märke till er!

Ett lättviktigt spraybalsam som underlättar utredningen av håret och minskar frizzighet.

Varma hälsningar Mona

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *