Hudvård för den känsliga huden.

Hej alla fina läsare!

Nu har hösten kommit till oss i Mora på riktigt. Fina färger och underbar luft. Då är det underbart att ta hundarna och gå en skogspromenad. För mig är det själavård på hög nivå. Ingen telefon med mig allt är tyst och lugnt. Men den här veckan har vi inte vågat oss ut eftersom det pågått älgjakt.

 

 

Jag har haft förmånen att få prova på Maria Åkerbergs senaste fuktkräm för känslig hud. Den heter Face Cream Sensitive och är ekologisk.

 

Face Cream Sensitive

(bild lånad av Maria Åkerberg)

 

Det här är en 24 timmars kräm anpassat för den riktigt känsliga huden. Den innehåller inga eteriska oljor som kan till vissa vara irriterande för huden. Den doftar i stort sett inget alls. Innehåller Sheasmör, bivax och rapsolja som vårdar och stärker huden och även essentiell olja från rosmarin som berikar huden med vitaminer och antioxidanter. Det finns även mjölksyra i den som har en mild, lätt exfolierande och återfuktande effekt. Har man rosacea, perioral dermatit eller eksem så ska man kunna använda den. Den är verkligen en mild fuktkräm. Min första tanke när vi fick den som pressutskick var att den måste passa min hud perfekt eftersom min är är reaktiv och riktigt känslig.

 

Konsistensen på den är lätt rinnig och som jag skrev tidigare så den är doft fri. Den håller vad den lovar, att vara lugnade och återfuktar bra. Jag har någon sorts hatkärlek till den då jag tycker att den är lite småjobbig att få in i huden. Tyvärr får man arbeta in den vilket inte är bra på min hud som är känslig för beröring. Jag får också en stram känsla när den väl absorberats men applicerar jag en gång till så försvinner den känslan på mig.

 

Det här alla gånger ett jättebra alternativ till oss känsliga som vill finna ekologiska/naturliga alternativ i vår hudvårdsrutin. Om jag varit ute och gått så är ofta mina kinder röda och strama, tar jag då lite av den här på de områden som är rött så lugnar det huden. Ett stort plus är att man inte blir blank utav den som man så ofta blir av olika krämer för en torr och känslig hud. Fungerar bra att lägga en bas efter att man applicerat den. Viktigt att låta den absorberas riktigt först.

 

Passa på att köpa upp er på Maria Åkerbergs produkter hos SKINCITY som har 20 % rabatt nu tills söndag kl 24,00. Den här krämen kostar 239 kr för 50 ml. Ordinarie pris är 299 kr. Inte ofta det är rabatt på MÅ produkter så gör som jag. Fyll  på förrådet med fina produkter.

 

Vi vill också uppmärksamma att Maria Åkerberg  igår blev utvald som årets företagare 2017!!! Otroligt roligt att se dessa framgångsrika kvinnor bli uppmärksammade för det gedigna arbete som ligger bakom framgången. GRATTIS !!!!!!!!!!!

 

Nu skiner solen fint så nu blir det långis med hundarna.

Varma kramar från Mona.

 

 

(Inlägget innehåller pressutskick och affiliates länkar. När du handlar via en utav våra länkar får vi en liten procentdel att prova nya produkter för att recensera, vi är mycket tacksamma för ditt stöd)

 

 

 

6 kommentarer

 • Thessa skriver:

  Kul att den funkar för dig! Jag fick tyvärr inte till det med mineralsmink ovanpå den och jag kan inte väntra i en timme på morgonen för den att absorberas. Tycker den var konstant kladdig och mineralsminket la sig som en gegga i den.´Trist!Nu använder jag en annan kräm och det går utmärkt att sminka sig efter fem minuter, skönt!

  • Mona skriver:

   Åh fy tusan för produkter som bara blir kladd. På min hud blev det inte så men det visar verkligen så individuellt det är med hudvård. Men den strama känslan jag fick av den gillades inte. Att vänta lång tid innan man kan lägga makeup är då rakt inte min melodi. Snabbba ryck ska det vara
   Kram från Mona

 • Jessica skriver:

  Hej Mona,
  Vet inte om du kommer ihåg mig men jag frågade dig om babors och Beauty pacifiques produkter när man har känslig hy, säkert några månader sen.
  För att göra en lång historia kort har jag ÄNTLIGEN hittat en serie för känslig hy som återfuktar, lugnar och lite antiage, natura bisse- ceutical tolerance. Tänkte på dig nu och vill bara tipsa
  Må så gott!

  • Mona skriver:

   Hej Jessica
   Så roligt att du skriver igen och återkopplar. Måste genast kolla upp vad du hittat för spännande produkter. Var köper du dem? Tack för tipset. Svårt med känsligheten som på tre röda sekunder kan slå till. Jag testade nog en för aktiv mask idag. Känns i kinderna.
   Stora varma kramar till dig ❤

   • Jessica skriver:

    Hej Mona.
    Fick rekommendation av Sandra på hudoteket och köper dom där oxå. Jag har natura bisse ceutical tolerance rengöring, tonern, oljan och cremen. Deras peeling verkar kanon men jag tål inte salitylsyra så jag har inte vågat prova.
    Lycka till! Varm kram

    • Mona skriver:

     Har läst på och det verkar vara väldigt spännande och fina produkter du har. Om du vet om att du är allergisk mot salicylsyra så ska du absolut undvika det. Tack för fina tips.
     Kramar från Mona

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *