Hudvård från Verso Skincare.

Hej !

 

Jag har varit nyfiken på hudvården från det svenska företaget Verso en längre tid men räknade inte med att de skulle vara något för mig eftersom jag har min känslighet att ta hänsyn till. Hade ett antal prover på ögonserumet hemma som jag började testa och jag var nog ganska så säker på att det inte skulle fungera utan det skulle väl bli som vanligt som rinnande svullna ögon. Tyvärr blir det ofta så när en produkt är aktiv. Men döm om min förvåning när det inte blev så. Tror jag hade 5 prover hemma så jag kunde verkligen testa ordentligt. Om jag reagerar med överkänslighet så händer det efter ett par gånger.

 

När SKINCITY hade sin adventskalender passade jag på att köpa hem både nattcremen och ögonserumet/cremen.

 

Verso 1

 

Verso Super Eye Serum började jag använda varje kväll eftersom jag redan vant in huden med proverna jag hade. Det speciella med Versos produkter är deras innehåll av A – vitamin komplex Retinol 8. Det är ett stabiliserat A-vitaminkomplex som är åtta gånger mer effektiv än standard retinol. Det är inte lika hudirriterande som andra produkter som innehåller A- vitamin. Konsistensen är relativt lätt och absorberas fort av huden. Jag använder den endast till natten och då med ett ögonserum under för extra vård av huden. Lätt förvirrande att den heter serum men är en creme. Dagtid rekommenderar Skincity att man gärna har ett solskydd för ögonen.

 

 

Skincity beskriver produkten som nedan.

  • Uppstramande och uppiggande ögonserum med kraftfullt retinol 8.
  • Reducerar fina linjer och mörka ringar.
  • Aminosyror stimulerar kollagenproduktionen för en spänstigare hud.

 

Vad tycker då jag om den ? Att den gör sitt jobb det håller jag med om. Djupet på rynkorna är inte längre lika djupa och svullnaden under ögonen är mycket bättre. Dessutom känns huden mjuk och återfuktad.

 

Priset hos SKINCITY är 599 kr/30 ml. Oftast är ögoncremer på 15 ml. Så här får man dubbel mängd för ungefär samma pris som om den skulle innehålla hälften.

 

Verso Skincare Night Cream var nog den produkt som jag kanske var mest nyfiken och spänd på. Ska jag vara ärlig så var det med skräckblandad förtjusning jag började med den. Jag började med att använda den 2ggr/veckan och gjorde så i några veckor sedan ökade jag på med tre ggr/veckan. Succesivt fortsatt jag att öka användandet och inte en endaste gång reagerade huden med rodnad eller något ”pirr”. Nu använder jag den varje kväll och känner jag mig extra torr så lägger jag extra mycket fukt under den.

 

Vill man börja med någon retinol produkt och är känslig så är den en bra början då den har en lugnade och återuppbyggande effekt på huden. Innehållet av havreextrakt ger den lugnande och antiinflammatoriska effekten. Det är en rik Cream som även den absorberas fort. Jag lägger den i stort sett på huden. Värmer den lätt mellan händerna för att sen lägga den på huden. Ett till två tryck på pumpen är vad som behövs till ansiktet och dekolletaget. Tycker om rika tjocka cremer som huden bara ”sörplar” i sig av och den här är en sådan. Men det finns ett men här! Om min hud är ansträngd då kan den svida så vid de tillfällena hoppar jag över den. Kanske fegar jag men vill inte riskera att det blir som föregående vintrar med rodnad och allt vad det innebär. Tror knappt det är sant att jag blivit så klok på äldre dar och inte bara kör på som jag tidigare gjort. :-) Så ni ser att det går att lära gamla hundar sitta.

 

Priset hos SKINCITY är 799kr/50 ml.

 

Vid tangentbordet idag. Mona.

 

 

(Inlägget innehåller affiliates länkar. När du handlar via en utav våra länkar får vi en liten procentdel att prova nya produkter för att recensera, vi är mycket tacksamma för ditt stöd)

 

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *