Hudvårdsbehandling med levande stamceller.

Jag har haft förmånen att få prova en hudvårdsbehandling hos FINA MIG med produkter från Maria Åkerberg. Det var inte vilken behandling som helst utan det var den unika hudvårdsbehandling Pure Cell Treatment med levande stamceller från rosenrot. Maria Åkerberg är först ut på marknaden att kunna erbjuda en sådan behandling.

 

Fina mig behandling

 

 

Tycker det är fantastiskt roligt att det är ett svenskt ekologiskt företag med en kvinna vid rodret som utarbetat denna behandling. Vad jag fått berättat för mig så är Maria delaktig i hela processen när en ny produkt eller behandling utarbetas.

 

 

Det här är en behandling som passar alla hudtyper då stamcellerna behandlar huden där behoven finns. Rosenrot som är en läkeväxt ska vara väldigt bra att använda sig av vid rosacea och det är väl den antiinflammatoriska egenskapen som gör sitt då. Rosenrot används även för att lindra stress och öka fysik aktivitet. Att den behandlingen väckte mitt intresse är då kanske inte så konstigt. Något som lindrar den ansträngda huden samtidigt som den verkar anti age och ger näring till huden var jag inte sen att tacka ja till.

 

fm5

 

Själva behandlingen tar ca 90 min att göra och känns otroligt lyxig. Den innehåller djuprengöring, peeling, mask och massage. Det är inte bara ansiktet som får behandling utan även dekolletaget, underarmar och händerna får sitt. Tror aldrig jag njutit så mycket av en behandling tidigare så för min del hade den gärna fått ta den dubbla tiden för guuuuuud så skön den var. Att det sen var dämpad belysning, avslappande musik och en tyst Felicia gjorde att även jag var tyst för en gång skull och jag kunde verkligen känna mig avspänd och bekväm. Eftersom jag är så nyfiken på produkter och vad de gör så brukar jag nog prata hål i huvudet på hudterapeuten. Men Felicia kunde sin sak. Produkterna som Felicia använde sig av till mig var ur serien More som passar en mogen känslig hud.

 

fm4

 

Något jag var lite skeptisk till eller rättare sagt livrädd för var den mekaniska peelingen. Har aldrig kunnat använda mig av peeling med korn i eftersom min hud är så känslig. Tänkte för mig själv att troligtvis kommer huden på kinder och hals vara avskrapat när jag är klar. Hemska tanke!! Men jag körde all in och litade på Felicia och MÅ produkterna. Peelingen späddes ut med ansiktsvatten och jag skulle tro att tanken med det är att lugna huden och peelingen blir mer mild.

 

Stamcellerna ligger i kokosvatten och förvaras kallt. När de appliceras på huden så krossas de och blir då aktiva. Det var en otroligt skön kylande känsla när Felicia penslade de kalla stamcellerna på huden. Stamcellerna agerar då alltså en ansiktsmask med levande växtstamceller. Det är absolut inte något från djur eller bakterier utan detta är levande växtceller med livskraft från växtriket. Cellerna masseras sedan in i huden. Massage i ansiktet på mig är inte heller något som brukar vara bra eftersom min hud reagerar med rodnad vid beröring. Så mina tankar gick i orons tecken kan jag säga och tänkte att stackars Felicia. Hon kommer säkert känna sig lite dum när hon får se min hud när hon är klar. Den kommer vara skinnflådd och knallröd!!

 

fm6

 

Som avslutning så fick jag en vitaminshott, vatten och lite nyttiga frön. Fick ”mojsa” till mig själv inne i det vackra behandlingsrummet för att komma ut när jag kände mig redo. Ett stort plus att avsluta en behandling på det sättet!

 

 

Gissa om jag var lite orolig för att se mig i spegeln ? Men döm om min förvåning när jag såg mig själv i spegeln och inte såg ut som ett stoppljus. Felicia upplyste mig om att den här behandlingen inte bara verkar direkt utan den är verksam över en längre tid. Efter tre till fyra dygn så var min hud märkbart finare. Ingen rodnad men med en fin lyster. Huden såg frisk och fräsch ut!!

 

 

Jag kommer att göra om den här behandlingen igen för att boosta huden ordentligt med antioxidanter och näring som då hjälper till att bygga upp hudens syraskyddsmantel. Det jag tycker är lite märkligt är att MÅ behandlingar får utföras av icke hudterapeuter men de måste ha gått någon form av utbildning som företaget driver (kan vara ändrat nu när detta skrivs). Jag föredrar att köra till Hedemora för att göra den här behandlingen då en hudterapeut dock har en mer gedigen utbildning om huden och produkternas verkan. Tror inte det finns någon i Mora som är hudterapeut och utför dessa behandlingar.

Stort tack till Felicia som utförde behandlingen och gav mig en fantastiskt härlig stund.

 

 

Varma kramar från Mona.

 

 

(inlägget är ett samarbete med Fina Mig)

2 kommentarer

 • Bea skriver:

  Åh, det låter ju helt ljuvligt!! Måste också testa en sån behandling snarast!!

  Många hälsningar
  Bea

  • Mona skriver:

   Den var och gav så mycket mer än jag förväntat mig. Tidigare behandlingar jag gjort med andra märken har inte gjort så stor skillnad för huden som den här.
   Kram kram

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *