Hudvårdsrutin med Bioline.

I lördags den 1/7 gifte sig min son Emil med Jennifer. Vigseln var utomhus med ett strålande väder. När brudparet kom med häst och vagn, ja då började tårar likt ett vattenfall falla på mina kinder. Jag som lite kaxigt hade sagt att några tårar blir det inte utan jag ska hålla tal !!! Jo tjena säger jag. Inte ett ord kom över mina läppar utan att tårarna rann på mig. Men min fina bas och makeup jag lagt satt lika fint när jag kom hem 12 timmar som när jag åkte hemifrån. Det var verkligen en magisk dag som mamma, svärmor och farmor.

 

 

Jag har fått frågor till mig om vilka produkter jag använder som rengöring numera så därför kommer här ett inlägg vilken rengöringsrutin jag har för tillfället. Att jag har kärat ner mig i Bioline har väl inte undgått någon vid det här laget. Det jag gillar med det märket är bl a att de har så många olika serier för olika behov och att man kan sätta ihop en rutin från de olika serierna. Jag behandlar min hy med olika serum och fuktkrämer eftersom mina känsliga kinder kräver en helt annan hudvård i jämförelse med min T- Zon som är mer grovporig och kan bli lite fet särskilt nu på sommaren. Det är aktiva men ändå så milda att även vi med känslig hud har ett rätt stort utbud av produkter.

 

 

Rengöringsprodukterna har jag använt sedan mars/april, minns inte exakt när. De tillhör serien Delicate som är för en känslig hud.

 

bioline rengoring

 

Delicate Daily Ritual Milk-Cream Cleansing är en olja i vatten emulsion som rengör huden milt. Det står att den ska lösa makeup lätt vilket jag inte håller med om till 100 %. Jag använder alltid en förrengöring om jag har mycket makeup men om jag endast har lite mineralfoundation så rengör den bra. När jag började använda den så var min hud till och från lite ansträngd med rodnad och stramhet men inte i katastrofläge som har hänt tidigare.

 

 

Jag gillar verkligen känslan av att smörja in ansiktet med denna väldoftande rengöring. Man applicerar den på torr hud och masserar sedan varsamt huden med vatten innan den sköljs av. Man känner verkligen att den är lugnade för huden.  De rengörande ämnen som finns i den ska inte orsaka irritation eller överkänslighet. När jag började använda den så reagerade jag på att den doftar och jag har alltid försökt att undvika parfym i produkter till ansiktet då jag inte förstår varför man måste ha parfym i ansiktet och att det kan ibland vara en orsak till varför huden blir irriterad men jag har aldrig reagerat negativt på Biolines produkter utan tvärtom så har de gjort mycket positivt för min hud.

 

 

 

Som ansiktsvatten använder jag Delicate Daily Lotion Ritual Refreshing. En helt underbar produkt. Är huden ansträngd så är det här ansiktsvattnet direkt lugnande. Det är ett milt ansiktsvatten som normaliserar hudens pH-värde, återställer och reparerar hudens naturliga film samt lugnar en känslig och ömtålig hud. Jag upplever det som kylande om huden är röd och det innehåller inte någon alkohol. Skulle kunna beskriva det med några få ord såsom  ett lugnande, återfuktande, skyddande, reparerande och neutraliserande produkt. Det här ansiktsvattnet kan även användas som lugnade ögonkompresser. Verkligen jätteskönt att lägga ett par pads indränkta med vattnet på ögonen.

 

 

Samma sak här som med rengöringen, innehåller parfym men den har inte irriterat min hud och jag gillar doften. Men visst är det lite märkligt att  produkter för känslig hud ska innehålla parfym. Förpackningarna ligger på 200 ml och kostar 319 kr hos SKINCITY.

 

Önskar er alla en fin dag. Varma kramar från Mona.

 

 

(Inlägget innehåller affiliates länkar. När du handlar via en utav våra länkar får vi en liten procentdel att prova nya produkter för att recensera, vi är mycket tacksamma för ditt stöd)

 

6 kommentarer

 • Linnea skriver:

  Håller med dig Mona. Gillar också rengöringen och toner Och då brukar min hud inte tråla något! Tänkte kolla med dig ifall du vågat sig på nån av deras peelings? O har den funkat? Ska ju finnas nån daily exfoliating mask. Enzympeeling. Har du förresten testat Aqua masken??? Alltså jag älskar den…. min hud mår t o m bättre av den än Dolce +
  Kram Linnea

  • Mona skriver:

   Ber tusen gånger om ursäkt för sent svar. Vi har haft problem med det tekniska en längre tid men vi tror att allt är i ordning nu. Bioline enzympeeling lägger man på som en mask för att sen tvätta bort. Den är min nr 1 när det gäller peeling. Så effektiv men ändå snäll mot huden. Aqua masken står fortfarande oanvänd pga glömska Hoppas din sommar varit till belåtenhet.
   Kramar från Mona

 • JennyJenny skriver:

  Hej Mona!
  Hoppas du har en härlig sommar! Jag letar fortfarande efter en fuktgivande morgonrengöring. De två senaste jag köp var jag inte nöjd med. Acasias (tvättar alldeles för hårt, liksom strippar huden från fett helt) och Filorga Professinals (fuktgivande men för parfymerad för min smak), men denna som du skriver om låter som något! Jag ska göra slut på filorgas, men sen tror jag minsann att jag testar denna. Bra recension :)
  Kram jenny

  • Mona skriver:

   Hej!!

   Vi ber tusen gånger om ursäkt för sent svar. Vi har haft tekniska problem men nu tror vi att allt ska vara i ordning. Hur blev det för dig? Hittade du någon morgonrengöring? För tillfället använder jag Klairs oljan. Gillar den jättemycket. Hoppas du haft en fin sommar. Jag känner mig nöjd med vår. Bröllop, husbilssemester och mycket besök under semestern.
   Kramar från Mona ❤

 • JennyJenny skriver:

  Hej!
  Det var jag igen! Glömde ju att skicka mina allra varmaste lyckönskningar till brudparet!
  Kram Jenny

 • Donnachic skriver:

  Största grattis till dig som fått vara med om något så stort som att se sin son gifta sig! Vilken dag! Du måste hälsa varmaste grattis till Jennifer också! ❤
  Vilken jättebra beskrivning av dina nya favoriter! Man blir ju onekligen sugen! Som alltid av dina recensioner!
  Många kramar! ❤❤❤

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *