Hur bra var solskyddet som vi använde på Kreta.

Nu har vi kommit hem från vår härliga Kreta vecka. Det var Jennifer, jag (Mona) och Joanna som reste tillsammans. Med andra ord så är det mina söners respektive som jag fick förmånen att få fira semester tillsammans med. Dagarna tillbringades under ett solparasoll med massor av böcker. Jag är ett riktigt vattendjur som älskar att bada i främst havet. Detta varma härliga saltvatten gör nytta för både knopp och kropp. Både jag och Jennifer är ljusa med röda pigment vilket innebär att vi lätt bränner oss i solen och har svårt för att bli bruna. Vilket för mig var ett aber under 80- talet då alla solade solarium och pressade som besatta i solen. Jag blev röd och flagade av efter ett par veckor. Då trodde man att om man använde ett högt spf blev man inte brun! Så bleka Mona gjorde som alla andra, smöjde in mig med kokosolja!!!

 

Bara att hoppas man slipper betala priset för det med malignt melanom. Det är det vi bränner oss som barn och unga som är farligt eftersom det tar år att utveckla malignt melanom. Det är en av orsakerna till att jag tycker vi idag lätt blir förda bakom ljuset med att om vi bara använder högt spf och inte bränner oss så är det ofarligt. Vilket absolut inte är sant. Däremot så är faran att vi utsätter oss för alldeles för mycket sol mot vad vi skulle tåla utan spf. Eftersom jag har den kunskapen även genom mitt yrke så ligger jag aldrig och pressar utan jag ligger alltid under parasoll samt att jag använder högt spf för det gör så förbaskat ont att bränna sig.

 

sol

 

 

Dessa solskydd var de vi använde oss av på kroppen. Evy Technology Mousse spf 30 och sfp 50. Evy är svenska produkter som inte innehåller någon parfym, konsveringsmedel, alkohol eller nanopartiklar. Produkten stärker hudbarriären och är extra mild mot huden och det var en av orskerna till att vi ville prova på dem eftersom vi har känslig hud. Den rekommenderas av vitiligoförbundet till sina medlemmar eftersom säkert solskydd är livsviktigt för dem. Evy rekommenderas av hudläkare för sin säkra formula. De som har Vitiligo har avsaknad av pigment på vissa områden av huden.

 

Jag kan säga ärligt att jag aldrig haft ett säkrare solskydd. Inte en tendes att vi brände oss. Där vi blev röda var endast på små områden vi missat att komma åt med mousse. Konsistensen är som ni hör på namnet en mousse. Känns som en frisyrskum med skillnad att den inte krymper i handen utan känns torr och koncenterad. Tappar man lite skum på golvet så kan man lätt plocka upp den för att fortsätta smörja in sig. Huden blir inte kladdig och den är verkligen super vattenresistent vilket är bra till Mona :-) som tycker det är ganska så tråkigt att hålla på och smörja in sig hundra gånger om dagen. Du kan även använda den i ansiktet men vi hade särskilda produkter för ansiktet. I  år släppte Evy även en speciellt för ansiktet. Med handen på hjärtat så har inget solskydd jag haft varit bättre än dessa.

 

 

Så ska ni på solsemester så köp med er utav Evy mousserna. Lovar att ni inte kommer att bli besvikna. Prisvärda och dryga! Efter rekommendation av bästa Felicia på FINA MIG så klickade vi hem dem. Tack för det rådet Felicia och nu förstår vi hur bra de verkligen är.

 

Det lilla sticket från Clarins var också en bra produkt att använda sig av på läpparna. Mjukt, inte kladdigt och det räddade oss alla tre från brända torra läppar.

 

Även om nu sommaren är förbi så ville vi dela våra erfarenheter om dessa produkter. Vad vi använde oss av till ansiktet kommer i nästa inlägg.

 

Varma hälsningar från Mona.

 

 

(Inlägget innehåller affiliates länkar. När du handlar via en utav våra länkar får vi en liten procentdel att prova nya produkter för att recensera, vi är mycket tacksamma för ditt stöd)

2 kommentarer

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *