Hur många primer kan man behöva.

Nu när min hud lugnat ned sig så bra med de nya ”akut” produkterna så tänkte jag tipsa om en ljuvlig primer att använda sig av när man har en torr och känslig hud, alla  hudtyper kan använda sig av den men den är något alldeles extra för en sån hud som jag har med rodnader, känslighet och dessutom torr på kinderna. Både jag och Jennifer har använt den i perioder eller jag har haft den i perioder. Jennifer använder den nästan dagligen.

 

 

Primern jag pratar om är Jane Iredale Smooth Affair.

 

 

JI primer 2

 

Den första känslan jag får när jag applicerar den på huden är att den känns svalkande och väldigt lugnade. Jag använder mig av den på mina kinder som är det kritiska området i mitt ansikte. Man känner att den är hudvårdande och vill man ha lyster i ansikte då är denna perfekt. Den jämnar även ut hudtonen minimerar porer. Vid tidigare tillfälle så har jag även använt mig av den som en lugnade produkt att lägga ovanpå makeupen om huden blivit ansträngd. Så trots att det är en primer så har den flera användningsområden. Konsistensen på den är som en lättare gelé . Doftar himmelskt och vill man så kan man blanda ut den i sin foundation för att få en lättare täckning vilket jag aldrig provat eftersom jag vill få till så mycket täckning som möjligt på kinderna utan att det ser kakigt ut. En primer använder man efter sin fuktkräm och innan foundation eller om man bara vill ha den efter sin fuktkräm som en fin hudutjämnare som ger en fantastisk lyster. Jag tycker att den här primern är så mycket mer än en primer då den även är så hudvårdande i jämförelse med många andra. En riktig fuktbomb med lugnade botaniska extrakt i. Yes I Love !!!

 

 

Att jag för tillfället inte använder mig av den  i T zonen beror på att jag har ganska grova porer där vilket är vanligt när man har en rosacea hud. Jag tycker inte att den utjämnar porerna så mycket som jag vill så där lägger jag en annan.

 

palina primer

 

 

Vilken primer använder jag mig av där då ? Jo där kör jag med Palina Magic Face Primer som är en riktigt superprodukt om man vill dölja porerna. Har skrivit om den i ett tidigare inlägg. Innan jag kom i det här skovet så hade jag den i hela ansiktet för den är verkligen en kalasprodukt men nu behöver jag mycket mera fukt och lugn till huden. Om jag jobbar riktigt noga med basen så lägger jag ibland Palina primer efter Jane Iredale Smooth Affair. Resultatet blir mer än perfekt. Många kan tycka att det låter jobbigt med olika produkter på olika ställen i ansiktet men eftersom det är vanligt med en blandhy så tycker inte jag det är speciellt konstigt. Jag borstar ju inte tänderna med duschkräm och tar inte heller hårschampo som tandkräm. Så för min del känns det naturligt och jag gillar att pyssla om mig själv några minuter och att lägga till 2 – 3 minuter på hudvården är inget i min värld som är ett hinder innan jag går till jobbet på morgonen. Palinas Primer finns att köpa hos FINA MIG.

 

Jane Iredales primer köper du hos SKINCITY!

 

 

Jennifer studerar för tillfället och det tar sin tid när man dessutom har barn och hundar att sköta om. Men jag ska försöka muta henne att ta lite bilder på de olika basprodukterna jag använder mig av. De är milda och fina för en känslig hud. Jag vet vad hon är svag för så det ska nog gå att få henne att plocka fram kameran 😉 Nu ska jag och hundarna ut i solen. Helt underbart med snö sol och någon enstaka minusgrad. Måste leta fram något bra solskydd :-)

 

 

Varm hälsningar till er från Mona.

 

 

(Inlägget innehåller affiliates länkar. När du handlar via en utav våra länkar får vi en liten procentdel att prova nya produkter för att recensera, vi är mycket tacksamma för ditt stöd)

 

 

 

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *