Jubileum hos Fina Mig med nyheter om Fina Val.

I Tisdags den 27/9 var vi inbjudna på 2 års jubileum hos företaget Fina Mig som ligger i Hedemora, Dalarna. Samtidigt som hade de nylansering av finamig.se där det händer mycket spännande nyheter.

Fina mig är ett företag som säljer hudvårdsprodukter, makeup samt annan vardagslyx. De har helt nyrenoverade lokaler med salong och butik där vi kunde handla till förmånliga priser under kvällen. Fina mig driver även en webshop med fri frakt och ingen fakturaavgift. Däremot har de ett mycket sympatisk val man kan göra när man kommer till kassan via webshopen och det är att man kan välja att skänka fraktavgiften 19 kr till Unicef!! Hur många har så ? Inte någon jag handlat ifrån kan jag säga. De har ett stort urval av ekologiska/ naturliga märken att välja bland när man ska handla. De har även andra konventionella märken.

 

Ivan från Maria Åkerberg var där och höll en mycket intressant och underhållande föreläsning för oss om ekologisk och naturliga ingredienser kontra kemiska. Tror faktiskt att vi var många som hoppade till i stolarna när han pratade om oljor. En sak jag tänkte på under föreläsningen var att tänk om alla föreläsare hade haft hans förmåga att föreläsa när jag gick min utbildning till Sjuksköterska :-) Så mycket roligare det hade varit.

 

ivan-ma

 

Även underbara Lina som äger och startade företaget Palina var på plats och lade fina makeuper på de som ville och gav fantastiska råd hur man lägger en snygg bas. Gissa om vi var snabba till stolen för att låta oss bli makade. Hon visade hur man kan lägga ögonskugga snyggt och att få den att sitta kvar en hel dag. Jennifer blev otroligt snygg, tyvärr så hade vi som vanligt glömt vår riktiga systemkamera hemma så det fick bli mobilbilder. Hoppas ni har överseende med det. Kommer att bjuda på lite bilder så ni får se hur fint och stort Fina mig har det. En sak vi inte ska förglömma är den underbart trevliga personal som arbetar där som hudterapeuter. Vi fick personlig guidning även in på lagret och jag tror att det där måste vara så nära himlen man kan komma.

 

makeup

 

Här får Jennifer en fantastisk fin make up lagd av Lina. Vilken härlig person hon var att få träffa, vi fick lära oss mycket om ingredienser och hon berättade även företagets historia och hur hon arbetat för att få fram produkterna som hon vill ha dem utan att kompromissa på kvalitet. En mycket imponerande resa hon gjort, härligt med kvinnligt  driv måste jag säga.

 

fina-j

 

Titta så vacker hon är min blivande sonhustru :-) Vi fick som jag skrev tillfälle att shoppa till förmånligt pris och givetvis passade vi på eftersom vi fick så bra hjälp med färger och hudvårdsrådgivning av proffsig personal. Sedan fick vi med oss mycket annat smått och gott i väskorna därifrån.

 

jennifer-make-up-palina

 

Jättesvårt att visa på bilderna från mobilen hur fint ögonskuggorna blev på Jennifer men allt klär en skönhet. Även jag studsade upp i stolen för att få hjälp med vilken foundation jag skulle ha. Lina lade en torr lös foundation på ena halvan och en CC kräm på andra sidan för att se vilken som täckte mina röda kinder bäst. Det blev CC krämen som är så mycket mer än en vanlig foundation. Vi kommer att skriva om de olika produkterna i ett senare inlägg.

 

jag-och-lina

 

fina-mig-personal

 

Här har vi två stycken ur den härliga personalstyrkan Emma och Felicia :)

 

Under kvällen så presenterade de en stor nyhet som heter fina val och innebär att kraven Fina mig ställer för om en produkt ska få kallas sig ekologiskt hos dem så ska det innehålla minst 90 %, naturliga ska innehålla minst 95 % för att kallas det och sen har den en pusselbit till och det är svenskt och då ska varan 100 % tillverkade i Sverige och så långt det är möjligt ska det vara odlat i Sverige. Får varan ihop alla tre pusselbitarna då får den märkningen Fina Val. Dessa pusselbitar har olika färger för att underlätta för oss kunder att se vad det är för märking, gul är alltså svensk, grön ekologisk, blå naturlig, Fina Val är rund med alla tre pusselbitarna ihop. Maria Åkerbergs produkter har alla tre och får då märkningen Fina Val. Gå gärna in på sidan Fina Mig och läs mer om Fina Val. De har en väldigt fin webshop och när man handlar så skickar de alltid med fina prover utan att snåla.

 

 

Fina Mig ställer alltså mycket högre krav mot vad många certifieringar gör och därför kan det bli så att en vara som du tidigare handlat som ekologiskt inte hos Fina Mig kommer att få den märkningen då den kanske endast har 20 % ekologiskt innehåll. Med det här så kommer vi kunder att säkert veta om produkterna verkligen är så ekologiska eller naturliga som vi trott. Personligen så tycker jag det här är ett fantastiskt fint och klokt initiativ av dem. Jag vet inget företag som gör så, vet ni? Vi får komma ihåg att nu när eko ligger i tiden så är det många som utnyttjar vår okunskap och tjänar stora pengar på det.

 

Det här var lite kort om den härliga kvällen hos Fina Mig och ni ska veta att det fanns mycket gott att stoppa i magen som tilltugg också. Tusen tack för att vi fick förmånen att komma till er på erat Jubileum.

 

Varma hälsningar från Mona & Jennifer.

4 kommentarer

 • Donnachic skriver:

  Men vilken underbart rolig, intressant och inspirerande kväll ni fick! Wow! Jag blir så varm i hjärtat av att höra om butiker och salonger som värnar om oss alla och planeten vi lånar för stunden.
  Blir mycket sugen på att testa flera av märkena som ni fått känna på och som låg i den Fina påsen! Jättehärligt!
  Massa kramar, Lotta ❤️

  • Mona skriver:

   Kvällen var superbra och på ett sånt personligt fint bemötande av personalen. De ska ha all respekt för att de satsar stort på ekologisk och naturlig hudvård. Jorden ska ärvas av våra barn och barnbarn och då känns det viktigt för mig att kunna bidra till en renare värld.
   Kramar från Dalkullorna till en annan kulla ☺

 • Roligt att läsa! :) Tack för att ni kom på vår jubileumskväll!

  • Mona skriver:

   Det är vi som ska tacka för en fantastisk kväll. Allt var så proffsigt gjort av er.
   Kram Mona

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *