Kroppsolja.

Hjälp vad tiden springer iväg, jag tror att jag ska hinna med allt på en dag och så tar vissa saker flera veckor att fixa till. Våren har varit trög i år minst sagt. Tussilago och vitsippor växte fint i dikeskanterna och vips så kom den förbaskade snön tillbaka och fullständigt vräkte ned och kyla på det. Hur tänker ni kring ämnet kroppsvård ? Jag har nog varit en slarver i perioder när det gäller kroppsvård. Den minsta delen av kroppen, ansiktet det vårdar jag ömt. Men sen kommer våren, sommaren och då ska den vinterbleka huden fram. Håriga ben och torra så det dammar om dem. Vad gör jag då ?

 

 

Jag börjar med att peela huden i duschen och då med min favorit från Maria Åkerberg  Salt Scrub White Chocolate. Älskar den. Bara den ljuvliga doften får mig att bli knäsvag, skön på huden då den inte är grov i kornen utan väldigt fin och huden känns otroligt återfuktad och len efter att jag använt den. Det är just peeling jag fuskar med vintertid. Att smörja mig är jag noga med men vad gör det för nytta om man har ett pansar av döda hudceller på huden ? Fukten går då inte ner på djupet.

 

 

Sen mina vänner har jag funnit en kroppsolja som är mer än underbar.

 

grown alcemist kroppsolja

Det är en olja från Grown Alchemist som heter Body Treatment Oil.

 

 

Den här oljan är en riktigt fin olja med ett innehåll av Ylang Ylang, Tamanu & Omega 7. En mycket vårdande olja som gör huden len och väl återfuktad som håller över tid. Jag kan tycka ibland att vissa oljor bara ligger på huden och kladdar runt men så gör inte den här oljan. Den absorberas fint av huden och lämnar en svag doft av sandelträ. Alla hudtyper kan använda den och den är idealisk på torr hud, hud med bristningar. Den stärker upp huden genom att göra huden spänstig och slät. För de som har hudbristningar så ska den hjälpa till att reparera och bristningar och ärrbildningar. Det vågar jag inte uttala mig om för jag har haft turen att slippa drabbas av det. Antioxidanter och Omega 7 förbättrar struktur och elasticitet i huden.

 

 

 

När jag fick hem flaskan så var min första tanke att den lilla flaskan kommer att ta slut snabbt eftersom den är produkt för kroppen och den behöver givetvis mer olja än ansiktet. Den innehåller 100 ml och håll med om att det åter lite! Men jag lovar er att drygare olja finns inte. Jag använder den efter varje dusch och jag använde den många gånger innan man såg att innehållet minskar. En lite spännade effekt som den ska ha är att dess innehåll av Ylang Ylang ska lindra stress och därför använder jag den gärna till kvällen. En nackdel är att den är gjord av glas. Oljan gör den hal vilket gör att jag lätt tappar den. Därför pumpar jag ur det som ska användas direkt i handen och smörjar hela kroppen. Då minimerar jag risken att tappa den i golvet eller så håller jag den med en liten frottéhandduk.

Är jag riktigt torr lägger jag en bodylotion under istället för över som rekommenderas för att jag tycker oljan hjälper till att hålla fukten längre tid. Ett tips är också att applicera den medan huden fortfarande lite fuktig efter duschen och att gärna värma den mellan handflatorna innan man applicerar den.

 

 

Ni kanske redan har provat på den, om inte så kan jag varmt rekommendera er att göra det. Grown Alchemists produkter som är ett ekologiskt märke finns att köpa hos SKINCITY.

 

 

Varma hälsningar från Mona.

 

 

 

(Inlägget innehåller affiliates länkar. När du handlar via en utav våra länkar får vi en liten procentdel att prova nya produkter för att recensera, vi är mycket tacksamma för ditt stöd)

 

6 kommentarer

 • Donnachic skriver:

  Åh vilken bra recension! Låter som en olja för min kropp också även om jag inte är kruttorr. Eller? Hur är den mot för Elemis röda lyxiga fining?
  Soliga kramar från mig på Valborg, ha en skön helg! ❤

  • Mona skriver:

   Visst kan man använda den här oljan trots att man inte kruttorr. Den är lättare i sin konsistens mot Elemis olja och går mycket lättare in i huden men inte ett dugg sämre. Jag skulle nästa våga påstå att GA är bättre. Att den sen ska strama åt huden gör ju inte saken sämre Så här långt så står den här oljan absolut på prispallen. Ska bara bestämma mig för vilken platå det blir ☺
   Valborgskramar från Mona

 • Beabeautynerd skriver:

  Det låter absolut som något för mig, tack för tipset! Jag Har provat schampo från detta märke och var också väldigt nöjd men däremot tyckte jag att doften vad ganska stark. Hur är doften på oljan?

  Många hälsningar
  Bea

  • Mona skriver:

   Så roligt att få tips om schampo och balsam. Doften från oljan är absolut inte stark utan luktar lite svagt trä. Jag är doftkänslig och klarar inte av starka dofter. Jag har nog aldrig haft en mer dryg olja.
   Hälsningar Mona

 • Beabeautynerd skriver:

  Nu, när Skincity har 30% på GA slog jag till och köpte oljan (via din länk). Ska bli väldigt spännande att testa!

  Hälsar Bea

  • Mona skriver:

   Det blev ju perfekt med en bra rabatt dessutom. Hoppas du blir lika nöjd som jag är ☺ Tack så mycket att du ville handla via vår länk.
   Kramar från Mona

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *