Kroppsvård för vinterhud.

Så var vi framme vid 2 : advent. Har endast ett par julklappar kvar att fixa sen är det klart. Vi har fått tillbaka snön som nästan försvann under veckan när plusgrader och regnet var här och hälsade på. Vi hade jättemycket snö innan men igår kom snön tillbaka och det kommer fortfarande fina flingor utanför fönstret. Är det vinter så ska det vara vinter och inte plusgrader och regn. Jag kan inte låta bli att visa min fina utsikt när jag drar upp rullgardinen.

 

pintorp ute

 

Jag vet inte hur torra på kroppen ni är men jag blir alltid torr på vintern och då särskilt på underbenen och fötterna. Tänkte tipsa er om en av de produkter jag använder i duschen som också är mycket prisvärda.

 

ma olja kropp

(bild lånad från sc)

 

 

Till att börja med så är det min vinterfavorit Shower & Bath Oil från Maria Åkerberg som är till 100% ekologiskt. Det här är en olja att använda i duschen eller badet, om man har lyckan att ha ett badkar vill säga. Jag använder den som så att efter jag duschat av mig den vanliga duschkrämen så smörjer jag in mig med den här oljan för att sen även duscha bort den eller rättare sagt överflödet. Ett tips till er är att köpa hem en pump till flaskan eftersom MÅ har förändrat öppningen/korken. Tar man av kapsylen så är det endast ett stort hål vilket gör den svårapplicerad. Så lyd mitt råd att köpa hem en pump. Inget slös och mycket mer hanterbart.

 

Den är helt fri från konserveringsmedel, kemiska emulgeringsmedel och alkohol. Oljan löser sig delvis i vatten. Den ger både fukt och fett till huden. Ett litet tips om du är förkyld och eller håller på att bli är att tillsätta lite i badvattnet och andas in  Eucalyptusoljan som är utvunnen ur eucalyptusträdets blad. Den har en frisk doft och är antiseptisk. Jag tror att jag vågar sticka ut näsan och säga att om du använder den här oljan så behöver du inte smörja in dig med bodylotion efter dusch. Vilket jag tycker är superbra, ibland är det bara så tråkigt att smörja in sig och då är den här oljan en bra produkt.

 

Om ni så bara ska köpa en kroppsvårdsprodukt så tycker jag ni ska satsa på den här. Du får så otroligt mycket produkt för pengarna. Priset ligger på 199 kr /250 ml hos SKINCITY. Den finns även som en liten reseförpackning och kostar då 39 kr för 30 ml. Så vill man testa den innan man köper en fullstor så tycker jag det är riktigt bra med minisar.

 

Så nu är det slut på torra ben som nästan dammar när jag man klär av sig.

 

Varma hälsningar från en snötäckt Mora.

Mona.

 

 

(Inlägget innehåller affiliates länkar. När du handlar via en utav våra länkar får vi en liten procentdel att prova nya produkter för att recensera, vi är mycket tacksamma för ditt stöd)

 

 

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *