Kroppsvård.

I dag kommer inlägget handla om kroppsvård då även vår hudkostym kan bli mer torr vintertid och särskilt våra händer. En upptäckt jag har gjort det är att konventionella tvålar torkar ut min händer under vintertid. Jag får hårda torra nagelband och naglarna blir ändå värre mot vad de är under den varma perioden av året. Naglarna blir som chips, flisar sig och går av bara av att jag stöter mot något.

 

En produkt som jag kommit i kontakt med sen jag upptäckte FINA MIG var en tvål/duschkräm från Dr Bronners.

 

 

eko dusch

 

 

Dr Bronners Almond Pure – Castile Liquid Soap är en helt underbar tvål som man jag alltid har hemma.

Det är en mycket prisvärd tvål som du även kan använda som en duschkräm den är mild och skonsam för huden. Min favorit är den med mandeldoft. Första gången jag kände den milda doften så tänkte jag direkt på björnklister som man fick i skolan när man var liten. Kanske bara vi i de övre tonåren som upplevt det :-)  Älskar den doften. Tvålen är 100 % biologiskt nedbrytbar och där förpackad i 100 % återvunnen plast.  Tvålen finns i fast form och flytande, den fasta har jag aldrig provat då jag inte gillar fasta tvålar av hygieniska skäl. Mycket möjligt en yrkesskada 😉

 

 

Företaget Dr Bronners har tillverkat tvålar så långt som till för 150 år sedan och deras motto har varit kvalitet och enkelhet. Det finns många olika dofter av den och storleken på förpackningen finns alltifrån små reseförpackningar till stora pumpflaskor. Jag tycker de små är perfekta att använda mig av när jag ska på gymmet och träna. Så lite som möjligt att bära.

 

Jag har en på handfatet och en i duschen och min hud blir inte lika torr som jag blir om jag använder en vanlig dusch eller tvål. Hos FINA MIG som har utarbetat en egen märkning som ställer höga krav på produkterna för att få räknas som ekologisk, svenskt och/eller naturligt. Deras märkning heter FINA VAL Här kan ni läsa mer om FINA VAL och vilka kriterier som gäller. Dr Bronners tvål är en naturlig tvål då innehållet är minst 95 % är naturliga ingredienser. De är Fairtrade märkta och är organiskt certifierande enligt USDA National Organic Program. Vissa av tvålarna är också ekologiska. Företaget skänker en del av vinsterna till välgörenhetsorganisationer. Så jag tycker att det känns gott i själen att använda Dr Bronners produkter.

 

 

När jag var in på en av våra hälsokost butiker och tittade runt så beskrivs alla tvålar från Dr Bronners som ekologiska men det måste ha med FINA VAL kriterierna att göra. Har ni inte provat på någon av dessa tvålar/ duschkrämer så tycker jag ni ska göra det. Du får mycket produkt för pengarna och FINA MIG har nu rabatt på dem så passa på att besöka deras fina web shop. Vill man inte att produkten ska dofta något så finns den även en som inte luktar något alls.

 

 

Varma hälsningar från Mona.

 

 

(Inlägget innehåller affiliates länkar. När du handlar via en utav våra länkar får vi en liten procentdel att prova nya produkter för att recensera, vi är mycket tacksamma för ditt stöd)

 

4 kommentarer

 • Jeanette skriver:

  Dr Bronners har hög halt av ekologiskt odlade ingredienser i sina produkter därav nämns de även som ekologiska 😉

  Jag gillar också deras produkter =)

  • Mona skriver:

   Helt rätt Jeanette, bara jag som uttryckte mig flummigt. Ville bara påvisa att Fina Val ställer högre krav för att få kallas ekologiskt. Visst är det riktigt bra produkter ☺
   Kram kram från Mona

 • Donnachic skriver:

  Vilket fint tips! Har aldrig testat tidigare, men nu kanske! Vore smidigt om man får pris på den också, men jag får ju klicka på länken annars! Tack för så fina ekotips, ovärdeligt! Stooor kram till dig! ❤️

  • Mona skriver:

   Sorry att jag missade priset. Det är 125 kr för 437 ml!! Testa den du kommer att gilla ☺
   Kramar till dig

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *