Mac Studio Waterweight Foundation

 

Hej!
Idag regnar det rätt mycket hos oss. Kallt, trist och tråkigt. Jag funderar på att bara ta mig i kragen, på med regnkläder och snöra på mig skorna och ta en powerwalk med hundarna. Härligt att få komma igång ordentligt med friskluft såhär på förmiddagen. Men först ska jag dela med mig utav ännu en foundation i vår foundationvecka :) (Ni har väl inte missat de tidigare inläggen?)

 

 
Idag tänker jag dela med mig utav en annan sorts erfarenhet, nämnligen besvikelse. När Mac kom ut med en nyhet var jag inte sen att beställa hem den. Efter att ha läst de få recensioner som fanns då och dess hypade beskrivning så tänkte jag att Mac Studio Waterweight foundation skulle bli perfekt som en vardags foundation. Efter flera tappra försök och flera månader senare så kan jag nu säga att den är halvfull (eller halvtom? 😉 ) och jag kommer inte överens med den. Jag läser många positiva recensioner, vissa tycker till och med att den är en favorit men jag har också läst från flera som verkar hålla med mig.

 

 
Kicks beskriver: ”En innovativ foundation som ger färg i en flytande, gelliknande serumformel. Denna återfuktande foundation är nästan viktlös och håller huden mjuk i timtal. Färg som håller och skir medeltäckning som mjukt suddar ut ojämnheter som stora porer och fina linjer. Samtidigt mattas blanka partier ned. Den innehåller Moisture-Fusion Complex som återfuktar hela dagen och efterlämnar huden med en silkigt mjuk känsla. Unik dosering som ger en droppe perfektion.”

 

 

0773602373192-118

 

 

 
Den doseras med pipett och är verkligen flytande som vatten, mina serum är tjockare i konsistensen. Nyanserna i denna foundation stämmer inte överens med Mac’s övriga produkters nyanser vilket gör att NC15 som är min nyans normalt sett, blev något för gul och mörk. Men med tanke på att den inte kommer upp i medeltäckning så lyser min concealer och egen nyans igenom mycket och den felade nyansen syns inte i slutändan. Den lovar en skir medeltäckning men jag har försökt på olika vis få till en medel men inte lyckats. Den går inte att bygga i lager för då flyter den bara omkring.  Den är svår att få jämn och jag har endast lyckats lägga den jämnt med blöt svamp vilket gör den ännu mer utspädd. Den klarar inte ett par timmar av arbete/promenad eller liknande för då har den lagt sig i veck och mina rodnader syns igenom långa vägar. Jag skulle inte rekommendera denna till en oljig hud eftersom den lätt glider omkring och är svår att fästa och hålla på plats. Klart konstaterat så kommer denna inte att få flytta hem till mig på nytt.

 

 
Så vad är bra med den då? Jag tycker att den jämnar ut något och är inte uttorkande. Den är lite som en färgad dagcreme men med vattnig konsistens. För den som inte har problemhud av något slag och inte vill ha en täckande foundation, utan mer är ute efter en finish som ser osminkad ut så passar den här. Vill man framhäva fräknar eller andra ansiktsdrag men endå ha en lite utjämnad ton är denna bra. Finns på Kicks.se och kostar 330kr för 30ml.

 

Nu ska jag ut i regnet med inställningen Just do it! och en podd i lurarna :)
Mvh Jennifer

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *