Maskernas Rolls – Royce för den känsliga huden.

Hej !

 

Äntligen börjar jag återfå hoppet att en vår är på ingång. Solen har lyst på oss hela helgen och det droppar från taken. Hoppas det blir så här nu ett tag framöver för vi har säkert minst en meter snö som ska bort och på sina ställen är det ändå mer. Men det innebär också att vi kan få en fantastisk vårvinter. Gräva sig en grotta för att sen sitta och mysa med fika i solen. Åka pulka med Ängla och ev lite skidor. Låter väl inte helt fel, eller ? Men då gäller det att vårda huden extra mycket med hög solskyddsfaktor och fuktmasker som för min del även måste lugna huden. Därför kommer dagens inlägg handla om maskernas masker för den torra känsliga huden.

 

 

Både jag och Jennifer har en känslig hud, hon har dessutom en svår acnehud och den här vintern har hon även varit otroligt torr i huden. Jag berättade för henne att jag hade köpt hem en mask som skulle kunna passa även henne. Bad Jennifer prova en och även hon föll som en fura för dem. Vilka är då maskerna jag yrar om ? De är från Medik8 och heter

Ultimate Recovery Bio Cellulose Mask.

 

 

medik8mask

 

Det ligger ju i tiden nu med sheetmask/arkmasker men den här sticker ut oerhört mycket. Har varit på gång ett flertal gånger att skriva om den men tänkt att jag måste testa den fler gånger innan jag hyllar den. För hylla masken det kommer jag göra.

 

Mitt problem med huden nu för tiden är att om jag tränat eller varit utomhus länge och då ansträngt mig så blir jag riktigt j….. röd om kinderna. De svider och hettar i flera timmar efter att jag kommit in. Fick tips av Elin på Skincity att testa den här masken som en akut lugnande produkt. Sagt och gjort, jag beställde hem en förpackning utav dem för att testa. Ni ska veta att jag testat många sk lugnade masker och långt ifrån alla lever upp till det som de lovar. Ett flertal av dem svider på huden när jag använt mig av dem. Faktiskt inte alls ovanligt att det känns som att hälla peppar i ett sår. Jag har inte en susning om vad det är som ger den reaktionen åt mig. Jag får testa mig fram helt enkelt. Så lite småskeptisk var jag men döm om min förvåning när jag insåg att den höll vad den lovade.

 

 

Mitt första intryck av den var att den kändes kylande trots att jag inte haft den i kylskåpet innan och den fullständigt dryper av serum. Den sitter som en ”smäck” på huden då materialet i den är av Biocellulosa fibrer. Känns som den klistrar fast sig på huden och blir till en andra hud.

 

 

Som ni förmodligen redan räknat ut så är det en rikt återfuktande och lugnande mask. Den innehåller bl a Zink som har antibakteriella egenskaper och det främjar hudens reparationsprocess. Zink hjälper även till att reglera hudens talgproduktion. Innehållet av Hyaluronsyra binder fukten i huden som då ger en mjuk och fyllig hud. Fina linjer som finns på en mogen hud suddas ut fint. Märks stor skillnad vid ögonen för mig.

 

 

Det beskrivs att man ska låta den sitta upp mot 15 minuter men jag låter den ofta sitta kvar på huden längre tid. Som jag skrev högre upp så innehåller den mycket serum och det som är kvar i förpackningen smörjer jag dekolletaget och halsen med. Jag låter även händerna få en extra dos av omvårdnad. Jag ljuger inte om jag säger att jag kan vara hur röd som helst när jag applicerar masken men när jag avlägsnar den så ser jag riktigt normal ut i huden.

 

 

Jennifer har samma positiva upplevelse av den som jag. Vi har hunnit med att förbruka mer än en förpackning den här vintern. Det är vår räddare i nöden som aldrig sviker när huden är torr och känslig.

 

 

Om jag skulle säga en negativ sak då är det priset. En förpackning innehåller 6st masker och kostar 589 kr så jag snålar lite med dem. Jag har köpte mina hos SKINCITY   Använder dem bara när det behövs och inte i ett preventivt syfte. Mellan varven så har jag andra masker som ger fukt och lugnar men ingen annan lugnar som den här. Älskar den!! Så har ni problem med mycket torr hud eller en känslig reaktiv hy då måste ni prova den.

 

Varma hälsningar från Mona.

 

 

(Inlägget innehåller affiliates länkar. När du handlar via en utav våra länkar får vi en liten procentdel att prova nya produkter för att recensera, vi är mycket tacksamma för ditt stöd)

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *