Multiprodukt från Jurlique.

 

I våras fick jag hem en produkt från ekologiska märket Jurlique som man kan köpa på Skincity. Det är en lugnade 24 timmars creme för den känsliga huden. Har länge varit nyfiken på produkterna från Jurlique och som ni vet sedan tidigare så tilltalar ekologisk hudvård mig mycket och nyfikenheten kan bara stillas på ett sätt och det är att prova.

 

Produkten som jag i dag beskriver för er är  Jurlique Calendula Redness Rescue Soothing Moisturising Cream.

 

 

calendula

(bild lånad fr SC)

 

 

Det är en fuktcreme för den känsliga huden även för de som besväras av eksem eller rosacea ska kunna använda den. Jag hade den med mig i husbilen när vi var ute och semestrade och upptäckte då vilken multiprodukt det var. Perfekt att ha på kliande myggbett och när man lyckats med konststycket att gå i brännässlor vilket jag gjort så lindrade den svedan och kliet. Det här är en djupt återfuktande creme som är rik i sin konsistens. Den återfuktar på djupet, skyddar huden från miljöpåverkan såsom UV strålning, tobaksrök, miljöföroreningar och stress.

 

 

Består av Jurlique  unika Comfort Complex som innehåller ringblomma, kamomill, echinacea (röd solhatt), prunella, spilanthes och läkemalva. Det hjälper till att reducera rodnad och skyddar huden på ett naturligt sätt. När man applicerar den så värmen man lite av produkten mellan fingrarna och fördelar sedan cremen över ansiktet med lätta tryck.

 

 

Visst låter det som en bra produkt för oss med känslig hud eller som en ”bra att ha kräm” på vissa områden om du blivit myggbiten eller har någon annan irritation på huden. Jag brukar ”dutta” på lite Calendula creme på vårat barnbarn om hon har något som kliar. Den är verkligen en bra produkt. Efter semestern så är inte min hud i den bästa konditionen men inte heller helt urspårad. Att den inte är helt ok beror säkert på att när vi rest mycket så är alltid AC på i bilen, sena kvällar och slarv med kosthållningen. Lite extra av glass och godis. Sånt straffar sig alltid för mig men herregud man måste ju få leva lite slappt ibland.

 

 

Så för tillfället har jag nu använt den på de röda kinderna till natten. Att jag använder den nattetid beror på att den är rätt  mycket fuktcreme och följden blir då att min hud blir blank utav den. Men man vaknar med en väl återfuktad hud som inte är irriterad. Eftersom den här cremen har fungerat så bra är jag nu såklart jättenyfiken att prova fler produkter från Jurlique.

 

 

Har haft Bioline nu sedan i våras och det har fungerat jättebra. Superfina produkter. Men jag vill alltid testa något nytt vilket är galet jag vet! Men någon liten goding kan man alltid smyga in  i sin hudvårdsrutin.

 

 

Jag måste redan nu börja tänka på att det blir höst och då kräver min hud mer av produkterna. Har lärt mig att det är bättre att mota Olle i grind så att säga för ”flippar” min hud ur då tar det lååååååång tid innan den blir bra igen. Röda torra kinder som svider, kliar och gör ont är inget jag längtar efter så därför kommer jag nu saktad men säkert tillföra mer kraftiga hudvårdsprodukter och då menar jag inte mer aktiva utan mer lugnande och återfuktande produkter såsom masker, fuktcremer och oljerengöringar.

 

 

Calendula Redness Resque Cream finns att köpa i två olika storlekar. Den lilla innehåller 40 ml och kostar 299 kr. 100 ml kostar 539 kr hos SKINCITY.

 

Varma kramar från Mona.

 

 

(Inlägget innehåller affiliates länkar. När du handlar via en utav våra länkar får vi en liten procentdel att prova nya produkter för att recensera, vi är mycket tacksamma för ditt stöd)

 

 

 

 

2 kommentarer

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *