Multiprodukt!

I dag tänkte jag mig att skriva om en ny bekantskap för mig från Maria Åkerberg. Jag fick den med i en beställning från Fina Mig och den har verkligen gjort ett gott intryck på mig. Om någon inte skulle veta så är Maria Åkerbergs produkter 100 % ekologiska och det är ett svenskt företag med tillverkningen i Frillesås.

 

MA sololja

 

Produkten heter Protecting Oil Outdoor och passar alla hudtyper. Det är ett perfekt solskydd om man är utomhus och ex arbetar i trädgården eller som jag ofta är, ute på promenader med mina kära hundar. Man kan använda den både på kroppen och ansiktet. Här har jag snålat och endast använt den till ansiktet samt dekolletaget. Det är en välgörande olja som du även kan använda som en klimatprodukt. Skyddar mot sol, vind och kyla. Solfiltret är av Titanoxid vilket är en naturlig mineral och är ett fysikaliskt solskydd.  Det utges inte hur mycket spf det motsvarar. Jag har skrivit och frågat och man skulle kunna säga att det motsvarar 15 i spf. Men i och med att det är fysikaliskt så lägger det sig utanpå huden så solstrålarna inte kommer ner i huden (mycket enkelt förklarat). Jag har aldrig blivit bränd när jag använt den och det kan jag lova att min hud är oerhört känslig för solen då jag har röda pigment och är fräknig. Den här vårdande oljan arbetar även anti – age.

 

 

Titanoxid är miljövänligt och påverkar inte våra sjöar och hav. MÅ använder sig inte av nanopartiklar utan större partiklar för att skyddet ska stanna på hudytan. Ett högt spf kan också lura oss att vara ute längre i solen mot vad som egentligen är bra för oss. Även om du inte blir röd så kan du ha utsatts för mycket av det goda, solen. Det här är något som vi pratade mycket om när jag läste onkologi (lära om tumörsjukdomar). Man kan invaggas i en falsk trygghet. Blir du röd så har du kanske smörjt på dig för lite eller faktiskt varit ute för länge i solen. MÅ solskyddsprodukter är helt säkra att använda på barn.

 

 

Den innehåller bl. a Jojobaolja som är mjukgörande och vårdande för huden, den är även rik på antioxidanter från bl. a Rosmarin och Karoten.  När jag applicerar den så tar jag en till två duschar i handen och värmer upp oljan för att sedan smörja in det. I handen ser det ut att bli en vit hinna men när man masserat in den försiktigt så finns ingen antydan till vit hinna kvar. Jag gör min vanliga hudvårdsrutin med ett serum sen applicerar jag oljan och en fuktkräm ovanpå. Anledningen till att man ska applicera oljan under fuktkrämen är att den innehåller mindre molekyler än krämen. Vill man så kan man även använda Protecting Lotion Outdoor istället för en dagkräm vilket då ger ett högre skydd ( en nyhet som släpptes våren 2016).  Återkommer om den i ett senare inlägg.

 

 

De rekommenderar att om man ska vara ute en längre tid ex på badstranden så ska man komplettera med ett högre solskydd. Men när jag varit ute på hundutställning en hel dag och använt den här så har jag inte blivit bränd. Däremot så brände jag mig i hårbotten vilket jag aldrig gjort tidigare. Så till nästa sommar vet jag vad jag måste använda 😉 solhatt och solskydd för håret.

 

 

Det som också är bra med oljan är att man kan använda den som en primer innan din bas. Den ger ett fantastiskt fint glow till huden både med foundation och utan. Det har agerat primer åt mig hela sommaren och givetvis kommer jag fortsätta att använda den nu mot hösten och vintern eftersom min hud brukar påverkas negativt av årstidsväxlingar. För skojs skull testade jag med en kräm under som brukar smula när jag applicerar foundation och gissa vad som hände ? Inget smul!!!! Men jag kommer inte att använda den krämen ändå utan det var mest för att göra en test och stilla min nyfikenhet. Jag uppskattar att den inte lämnar en fet hinna utan går fint in i huden och ger den här fina lystern som jag vill åt utan att se blank och glittrig ut. Jag uppskattar att den inte doftar starkt utan lämnar en svag doft av citrus vilket försvinner när man applicerat den.

 

 

Att den är dryg är jag den första att skriva under på och den kostar ca 239 kr för 125 ml. Finns även i små provflaskor som innehåller 30 ml om man vill prova på innan man köper hem en fullstor. Har ni provat på den ? Skriv gärna och berätta vad ni tycker om den. Alltid roligt att höra hur andra upplever den. Allt faller ju inte alla i smaken.

 

 

Varma hälsningar från Mona.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *