När man ger det lilla extra till den känsliga huden vid ögonområdet.

I dag vill jag ge er ett tips på en riktig överväxel gällande ögonkrämer. Det finns ögonkrämer och det finns ögonkrämer sen finns det Eye Balm från Maria Åkerberg. För er som eventuellt inte vet så är Maria Åkerberg ett svenskt företag som gör ekologisk hudvård till 100 %. De gör även jättefin kosmetik som är ekologisk. MÅ produkter ligger mig varmt om hjärtat då jag gillar deras tänk när det gäller miljö och hälsa från förpackningar till slutprodukt. Produkterna håller hög kvalitet till rimliga priser då de inte har några mellanhänder. Vet att många ungdomar använder sig av det då de har råd att köpa produkterna utan att blir ruinerade på kuppen. Så för er som inte har provat på något från MÅ vill jag verkligen råda att ni gör. De har även små reseförpackningar/provförpackningar så kan man prova på utan att köpa fullstora vilket jag också tycker är så sunt. Vid det här laget vet väl de flesta att vi som bloggar om skönhet provar mycket olika produkter vilket för min egen del inte slår så väl ut eftersom jag har en känslig hud. Men vad jag än testar så faller jag tillbaka på MÅ produkter. Sedan kompletterar jag med andra märken om jag tycker att det saknas något.

 

 

MA eye balm

 

Det här är ett balm för ögonområdet som ger det där lilla extra i hudvården. Jag använder mig av den till natten under vintertid då huden oftast är mer torr då. Den är fylld av näringsämnen från rika växtoljor och eteriska oljor. Innehåller ex morotsfröolja och Olibanum  som är uppstramande och utslätande samt Squalane som ger mycket fukt och är antiinflammatoriskt för huden. Tror jag skrivit det tidigare men det är värt att nämnas igen att huden vid ögonen är fyra gånger tunnare mot resterande ansiktet.  Det passar till alla hudtyper och då även en känslig hud. Även om man använder detta mättande balm nattetid så är det viktigt att använda en vanlig ögonkräm på morgonen. Eftersom jag har så torr hud och börjar få lite rynkor vid ögonen så lägger jag ett ögonserum under balmet till natten och även under ögonkrämen dagtid.

 

 

 

Först när jag fick hem balmet så tänka jag att det där kan aldrig gå att använda till huden vid ögonen , trodde att det skulle bli för fett och tungt. Men det kan jag lova att det inte blir. Man tar ytterst lite produkt och värmer det mellan fingrarna innan jag duttar på det runt den hårda delen av ögonen. Brukar tänka att ögonkrämen ska läggas där de stora glasögonen sitter. Faktum är att det här balmet har fler användningsområden än till ögonen. Riktigt snyggt att lägga på kindbenen för extra lyster dagtid. Brukar även lägga det runt munnen då jag tycker huden fylls ut fint av den. När jag använt det till natten så är huden fint återfuktad och slät på morgonen. Vem vill inte vakna utan rynkor 😉 Man ser faktiskt skillnad på huden. Ingen tendens till att vara torr vilket då också gör att man inte får några torrhetsrynkor. Den lilla burken på 10 ml har jag haft sedan i höstas och den är inte slut än på långa vägar. Priset ligger på 299 kr för 10 ml men är nog den mest dryga produkt man kan äga.

 

 

MÅ Eye Balm finns att köpa hos FINA MIG och SKINCITY.

 

 

Soliga hälsningar från Mona.

 

(Inlägget innehåller affiliates länkar. När du handlar via en utav våra länkar får vi en liten procentdel att prova nya produkter för att recensera, vi är mycket tacksamma för ditt stöd)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *