NEEEEJ!! Tyvärr har huden slagit bakut igen.

 

Vid det här laget så vet väl alla vilken känslig hud jag har, den påverkas av kyla, stress, värme mm. Någon form av lättare rosacea finns med i bilden. Förra veckan så fick jag ett litet rött och hårt område på kinden och i det röda så fanns det en gul ”plutt”(som en finne) och små blåsor. Jag har inte använt någon ny produkt utan jag tror själv att det beror på kylan som kommit. Har sedan dess använt mig av massor av fukt. Både i maskform och serum och kraftigare fuktkrämer. Vi är många som får de här problem mer eller mindre när kylan kommer vilket är helt normalt men oerhört jobbigt. Det är bland de värsta jag vet när huden hettar, stramar och är illröd på kinderna och näsan. Hur mycket fukt jag än gjort nu så hjälper det inte.

 

Ett tips på ett kanonbra serum att använda sig av är från Beauté Pacifique och heter Submersive Serum Paradoxe.

 

bp-serum

 

Det här mina vänner är ett serum som har Squalane som första ingrediens vilket ger mycket fukt till huden. Det består av två aktiva biologiska ingredienser vilka är Resvertrol och Procyanidin. Serumet ger en jämnare hudton det reducerar rodnad och ska minska ålderstecken.

Resveratrol och Procyanidin hämtas från chilensk vindruvkärnextrakt – Chilean Grape Seed Extract – och dessa två starkt anti-oxidativa substanser har både anti-age och anti-inflammatoriska egenskaper. Serumet hjälper även till att fylla upp porer och mindre ojämnheter. Att det arbetar antiinflammatoriskt är en av orsakerna till att det här serumet passar mig utmärkt med sina få ingredienser. Det både förebygger rodnar och minskar rodnader och ger massor av fukt. Det ska passa alla hudtyper och då står det särskilt att det passar en känslig hud och en hud med rosacea. Jag har aldrig någonsin fått en negativ reaktion av det och det finns inget bättre att lägga under en fuktmask om du är torr. Det är en mångsidig produkt för du kan använda den som en primer ovanpå fuktkrämen och innan basen och jag lovar att ni som är ute efter lyster i huden kommer att bli nöjda.

 

 

 

Tidigare använde jag Transderma M men insåg snabbt att det gjorde inget mer för huden mot vad detta serum gör och då till halva priset. Jag fullständigt öser serumet på min hud nu när kinderna hettar, stramar och kliar. Jag använder det gärna under en fuktmask som en booster med fukt. Man kan använda det morgon kväll vilket jag gör nu samt att jag använder ren jojobaolja som är en neutral olja och snäll mot huden. Något jag lärt mig är att jag inte får ha för aktiva produkter under de här perioderna för då blossar huden ändå mer, Det som gäller nu är fukt och lugn för huden.

 

 

 

Jag har plockat bort alla oljor och serum som arbetar aktivt och inriktar mig bara på känsligheten/rosacea så det får läka i lugn och ro. Rosacea är en inflammation i blodkärlen och i och med det så får inte produkterna arbeta aktivt som ex anti -age eller får att få mer lyster. Det som varit svårt för mig den här gången är att alla de lugnade masker och krämer jag har kunnat ta till som akut hjälp har inte hjälpt mig den här gången utan det har tyvärr fått motsatt effekt.

 

 

Men jag tror att fina Felicia på Fina Mig hade ett ess i rockärmen som hon har skickat till mig och kommer i morgon. Tack Felicia för att du står ut med mina tusen frågor och råd. Du har verkligen blivit min hudgud :-)

 

Alla säger att man ska gå till läkare för att få en rätt ställd diagnos och jag har varit till två stycken tidigare vilket jag har berättat om så den här gången struntar jag i det. Jag vill i alla fall inte äta något läkemedel mot det så länge det inte är värre än så här. Man säger att det finns en viss ärftlighet vid rosacea och min gamla fina mor har samma problem med huden och har alltid haft. En till sak som är märklig är att innan jag får ett migränanfall så blir kinderna knallröda och svider. Men migrän påverkar blodkärlen så det kanske inte är så märkligt när det väl kommer till kritan.

 

 

Så mitt råd till alla som har dessa problem nu men en känslig hud är att ta det lugnt med alla produkter, använd så få som möjligt och inrikta hudvården på fukt och lugnande produkter för huden. I dag blev det Jojobaolja som dagkräm över det här underbara serumet. Nästa inlägg ska jag skriva om vilka olika baser jag kan använda vid de här perioderna för det går absolut inte med alla. Sen ska jag givetvis tipsa er om vilken produkt det är som Felicia rekommenderar.

 

 

Det här serumet kan du köpa hos bl.a Skincity

 

 

Hälsningar från ett vintervitt vackert Mora och vid tangenterna Mona.

 

 

(Inlägget innehåller affiliates länkar. När du handlar via en utav våra länkar får vi en liten procentdel att prova nya produkter för att recensera, vi är mycket tacksamma för ditt stöd)

 

 

 

 

 

6 kommentarer

 • Donnachic skriver:

  Alltså, jag måste bara säga stackars alla er som drabbas så här fasligt med huden! Vilken mardröm!! Och här klagar jag över yttorrhet?!
  Tack och lov att det finns duktiga hudterapeuter och BPs serum! Det står alltid en flaska hos mig för fuktmasker och extra boost.
  Kramar från en insnöad kulla i vitt vackert Stockholm! ❤️❤️

  • Mona skriver:

   Ja livet får ju inte vara för enkelt Lotta det är faktiskt ganska jobbigt den här årstiden när det är ett ständigt återkommande problem. Men BP Serum och Jojoba olja har gjort susen. Har sett på tv att det är katastrof i Stockholm med snön. Ja du vet ju vad vi masar och kullor säger då
   Kram kram från mig

 • thessa skriver:

  Låter som Rosacea som gått in i stadium 2 om du får blåsor och finnliknande utslag? Jag kör med receptbelagd syra (finacea) om jag får många blåsor, annars bara milda produkter och barriärkräm mot kylan (Nimues). Har du slutat med Maria Åkerberg? Jag gillar Olive cleansing, nästan det enda jag testat dock…

  • Mona skriver:

   Hej Thessa! Roligt att du skriver till oss. På din fråga om MÅ så har jag inte slutat med det. Deras rengöring Oliv Cleansing är så mild och fin och passar min hud bra. Jag har endast lagt till eller bytt ut vissa produkter nu när huden fått fnatt. Jag håller med dig om att rosacean utvecklats ett steg till men nu har jag lyckats fått bort blåsorna. Och så länge mitt problem ”bara” är rodnad så tyckte de inte att det var något att behandla så därför struntar jag i läkare den här gången. Och jag tror att jag lyckats vända detta igen ☺ ska uppdatera bloggen med hur alldeles snart.
   Kramar från Mona

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *