Nyhet från Dermalogica för den känsliga huden.

 

Hej kära följare!

 

Nu har äntligen våren kommit med sol och värme och då gäller det att vårda sin hud och se över sin hudvårdsrutin och särskilt då vi med känslig hud. Man börjar vara utomhus mer och vi är soltörstiga. Även om du inte ligger och ”pressar” i solen så tar den på huden. Personligen solar jag nästan aldrig men jag är ute mycket. Härliga långa promenader eller cykelturer med hundarna, man kanske är ute och arbetar i trädgården. Så vår vinterbleka hud kanlätt bli ansträngd och reaktiv. Att vi alltid ska använda ett solskydd är självklart men vad gör man när man känner att det blivit lite för mycket av det goda för huden?

 

 

Jag vill berätta för er om en fantastisk nyhet från Dermalogica, UltraCalming Calm Water Gel.

 

 

dermalogica calm water gel

 

Det här är en mycket lätt gel som kan användas på flera olika sätt. Du kan använda den som en 24h/creme eller som ett svalkande serum. Jag använder den som serum när jag tränat och då efter dusch eftersom jag ser ut som ett rött stoppljus i flera timmar efteråt. Jätteskön att applicera som första produkt direkt du kommer ur duschen. Den känns lätt kylande och när jag kommer ihåg det brukar jag ställa den i kylskåpet för att få en riktigt kylande känsla vilket är underbart när det hettar på kinderna. När jag blir röd så blir jag även svullen i huden vilket brukar vara svårt att komma åt med hjälp av hudvårdsprodukter men den här arbetar svullnadsdämpande och den gör sitt jobb bra. Har dagligen använt den efter serum och under dagcremen sedan den släpptes till butikerna för försäljning. Den skulle inte räcka till för min del att använda som en dagcreme eftersom jag är torr i huden förutom i T – Zonen. Men som läget är nu så har jag ett solskydd över den och det passar min hud bra.

 

 

Den beskrivs så här.

 

 • svalkande och fuktgivande till en fuktfattig hud
 • mjukgör, lugnar och dämpar rodnad
 • kapslar in fukt och skyddar mot uttorkning

 

 

Den gör sitt jobb bra och för min del stämmer beskrivningen jättebra. Att jag måste komplettera med mer fukt är nog inte konstigt med tanke på att min hud är en mogen hud och då mer torr. Hade min hud varit som i T – Zonen då hade jag absolut klarat mig med den som en fuktcreme. Den passar även till en känslig acne hud som är inflammerad då den lugnar huden och inte tynger huden eftersom den är så lätt i sin konsistens. Jag är nu inne på min andra tub av den här vilket kan låta mycket på så kort tid men det beror på att jag överdoserade friskt med den första. Huden fullständigt drack av den men nu går det inte åt mycket produkt. En viktig sak att komma ihåg är att när den ska appliceras så tar men lite produkt mellan händerna och aktiverar igång produkten och sedan klappar försiktigt in den i huden.

 

 

Det här är en av de få produkter som faktiskt lugnar omgående och lugnar det röda fint. När jag varit ute och blivit varm och röd i huden är den ljuvlig att applicera. Jag kan uppleva att om cremen är för tung och fet så blir mitt röda värre så därför passar den mig bra. Jag har fått möjligheten att testa den här då jag fått den som ett pressprov från COSMECO.SE  De ligger oftast bättre till i priser på Dermalogica produkter. Den här kostar 495 kr/50 ml.

 

 

 

Nu ska jag och hundarna ut på vår dagliga promenad i solskenet. Hoppas ni får en fin dag.

Varma kramar från Mona.

 

 

(Inlägget innehåller affiliates länkar och pressprov läs under Pr och Policy för mer information. När du handlar via en utav våra länkar får vi en liten procentdel att prova nya produkter för att recensera, vi är mycket tacksamma för ditt stöd)

 

 

 

 

2 kommentarer

 • Gunilla skriver:

  Spännande! Lägger du solskyddet direkt efter denna eller har du ansiktskräm innan solskyddet med? /Gunilla

  • Mona skriver:

   Hej Gunilla!
   Normalt sätt lägger jag solskyddet direkt efter den. Är jag röd och irriterad så lägger jag en fuktkräm innan men det har inte hänt många gånger. Jag tycker Calm Water Gel är en riktigt fin produkt. Jätteskön att lägga på huden om den är varm och stram.
   Kram från Mona

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *