Olika primer/baser till din mascara.

Jag hade tänkt mig idag att skriva om några olika baser som jag använder eller har använt under min mascara. När vi kommer till kapitlet mascara så är det något jag alltid haft problem med. Antingen så svider den eller kliar i mina ögon eller så ser jag ut som en panda efter ett par timmar. Under en period så gjorde jag ögonfransförlängningar vilket var kanonbra för mig, om det inte vore för att min fransstylist inte längre gör förlängningar pga av hälsoskäl. Så mitt sökande efter den ultimata mascaran har följt mig genom livet kan man säga. Jag tror till viss del att den inte sitter där den ska beror på att mina ögon är rinniga och dessutom är fransarna feta på ytan och då fäster inte mascaran på dem.

 

 

Jag pratade med en duktig makeup artist på Kicks och hon rekommenderade mig att lägga en primer/bas under mascaran främst för att få den att fästa, på köpet så blir fransarna fylligare och ser längre ut. Nu har jag rätt långa fransar så det är aldrig något jag behövt att tänka på när jag köpt mascara.

 

baser mascara

 

Först ut att testas blev en från MAC som heter Prep+Prime och inhandlades på Kicks. Den gjorde skillnad till en viss del för mig. Man applicerar den på fransarna och låter den torka för att sedan applicera mascaran. Och visst satt mascaran på plats längre tid men inte en hel dag. Borsten kom jag aldrig överens med då den var väldigt gles. Tyvärr har jag ingen bild att visa på den eftersom den är kastad. Det handlar givetvis om tycke och smak när man kommer till borstar och jag vill helst ha täta borstar. Tyckte det var svårt att få basen snygg på fransarna och blir inte det bra, ja då blir inte heller mascaran fin på eftersom den lägger sig där du lagt basen. En sak till som irriterade mig var att det blev smuligt under ögonen efter några timmar och det är jag väldigt petig med att det inte får göra.

 

 

Som andra produkt ut att testas blev en från DIOR, Maximizer Lash Plumping Serum. Den har en tät tjock borste och ger en fin frans vid applicering. Den kräver ingen övning för att få snygg och samma sak med den. Man applicerar den, låter torka för att sen applicera mascaran. Den ger verkligen en tjock lång frans och gör så mascaran fäster bra och sitter på plats till vilken mascara som helst. En riktigt bra primer! Jag känner inget obehag från mina ögon. När jag använder den här så behöver jag inte ha en vattenfast mascara för att det ska sitta fint under dagen. Det sägs att den ska vara vårdande för fransarna, men det vågar jag inte ge något utlåtande om. Jag har inte sett någon skillnad på franskvalitet, vare sig bättre eller sämre.

 

 

Som tredje primer kommer Sensai  Eye Lashse Ba38 som också är en bas att applicera på samma sätt som de övriga. Den här basen gillar jag starkt men bara tillsammans med Sensais olika mascaror. Jag tycker inte den är lika bra när jag provat den till andra märken. Men tillsammans med Sensai 38 mascara är den oslagbar. Men tyvärr finns det ett stort MEN där och det är borsten!! Den är liten!! Men till dess försvar är att borsten är tät vilket räddar den för att bli dissad. Det blir en fin frans av den även om jag ibland får ta en engångsborste och borsta efter för att få fransarna att dela på sig eftersom jag tycker den har en tendens att klibba i hop fransarna. Men det är lätt fixat med engångsborsten. Det här är den primer med tillhörande mascara som jag använder mestadels och särskilt om jag vet att det ställs stora krav på att mascaran absolut inte får släppa.

 

 

Så vad blir kontentan av det här? Jo det blir att Sensai ligger på en första plats då jag vet att den kan jag lita på hur länge som helst och den står pall för regn och svett. Som en god tvåa kommer Dior, och den kan jag använda vilken mascara jag vill till, ibland använder jag min gröna mascara från By Terry och då är det DIOR som gäller. MAC kommer jag inte att köpa igen för jag tycker inte att den höll det som utlovades. MAC och DIOR kan köpas på ex Kicks och SENSAI finns på bl.a. Skincity.

 

 

Det här är mina högst personliga åsikter, allt handlar om tycke och smak. Vad är det man vill med sin primer? Har man känsliga ögon som mig eller tål man det mesta? Bara där så förstår man att en produkt inte kan passa alla.

 

 

Hoppas ni har en fin sommar och ni som gått på semester, passa på att njut och ta vara på dagen.

 

Varma kramar från Mona.

 

 

(Inlägget innehåller affiliates länkar. När du handlar via en utav våra länkar får vi en liten procentdel att prova nya produkter för att recensera, vi är mycket tacksamma för ditt stöd)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *