Olja som rengöring.

Vintertid är det väldigt viktigt för mig att använda mig av milda rengöringsprodukter eftersom min hud blir mer torr och känslig då. Att använda mig av olja som ett första steg i rengöringen för att tvätta bort makeup har jag gjort länge. Har även när jag känt mig lite ansträngd i hyn använt oljerengöring på morgonen. Den senaste olja jag använt mig av och som jag tänker skriva om är från det koreanska märket  Klairs som finns att köpa hos SKINCITY.

 

 

klairs olja

(bild lånad från sc)

 

Efter att rådfrågat hudterapeut på Skincity vilken olja de rekommenderade mig att använda som förrengöring blev det  Klarirs Gentle Black Deep Cleansing Oil. Som nummer ett att tänka på var att den skulle passa en känslig hud.

 

Den här oljan kan de flesta använda och då även om du har en fet hud då den balanser talgprodukten med hjälp av dess innehåll av svarta bönor. Den passar mycket bra till en känslig hud och eftersom jag är en nyfiken person så ville jag givetvis testa den här. Man kan kort och gott beskriva den som en mild oljebaserad rengöring som lugnar, återfuktar och skyddar huden. Innehållet av svart sesamolja gör den antioxidantrik som då skyddar och stärker hudbarriären. Första gången jag använde den så var min känsla att jisses så återfuktad och len min hud blev av den. Den beskrivs som en allergivänlig rengöring och jag har aldrig haft någon tendens till överkänslighet av den.

 

Har jag känt mig lite torr eller ansträngd i huden så har jag ibland använt den även på morgonen men då utan annan rengöring efteråt och den är så oerhört vårdande för min hud att jag blir inte ens torr längre fram på dagen vilket jag nästan alltid gör annars. Inte ovanligt att jag behöver återfuktning av huden fram mot lunchtid. Har jag Foundation på mig då blir det facemist för hela slanten om inte då lägger jag på lite mer av en fuktkräm. Men som jag skrev tidigare att om jag ska vara utomhus en längre tid då är det balm som gäller.

 

Nu inväntar jag att SKINCITY har något trevligt erbjudande med Klaris produkter i adventskalender för då gäller det att passa på. Behöver fylla på med både olja och arkmaskerna.

 

 

Varma kramar från Mona.

 

(Inlägget innehåller affiliates länkar. När du handlar via en utav våra länkar får vi en liten procentdel att prova nya produkter för att recensera, vi är mycket tacksamma för ditt stöd)

 

 

 

 

2 kommentarer

 • Carina Andersson skriver:

  Tack för tipset. Passade på att klicka hem denna i lucka 17. Superbra och skön. Köpte även serumet Rich som du tipsat om tidigare. Mycket skönt det med. Härligt med bra produkter som är bra och inte kostar en hel förmögenhet. Önskar er en riktigt God Jul! Kram

  • Mona skriver:

   Hej! Så roligt att höra att du blev nöjd. Visst är det så att allt dyrt inte alltid är bättre än billigare produkter.
   God Jul till dig
   Julkram från Mona

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *