Oribe Hårvård alà Lyx!

 

Tyvärr har vi fått snö här i Mora igen, jag vill ha vår!!! Inte snö som dessutom är blöt och tung. Stackars de som ska åka Vasaloppet på söndag om det fortsätter att vara så här, blir nog rätt tungt i spåren då. De tidigare loppen under den här veckan har tydligen haft kalasbra spår och många har slagit sina personliga rekord då spåren har varit hårda och fina. På sätt och vis måste det vara härligt att åka i såna spår när dessutom solen skiner på dem. Men jag skulle aldrig i livet åka 9 mil på skidor!! Å nej det är jag alldeles för lat och bekväm för. Skyller på att min kropp inte klarar av sånt ( kallas sjukdomsvinst) 😉 Vi hyr ut boende till skidåkare den här veckan och alla har varit så positiva och glada när de kommit tillbaka efter en dag i spåret. Jag skulle inte ens orka prata om jag mot all förmodan skulle ta mig i mål. Och på söndag efter det riktiga Vasaloppet så går de dessutom ut på Vasaloppsbal!!!! Fatta, först 9 mil på skidor sen dansa hela natten lång!!!

 

 

Nu känns det som det är dags för lite hårvård på bloggen. Det är inte bara huden som är i torraste och tråkigaste laget utan även håret kan bli rätt trist den här årstiden med mössor och ofta torr luft inomhus. Mitt hår är på utväxt då min kära extra dotter ( Emma) tyckte att jag skulle spara ut det, har haft supersnagg i över 20 år så det här har varit en utmaning. Men nu har jag lyckats spara ut det till en pagefrisyr som faktiskt går nedanför hakan och det har jag lyckats med sedan i våras. Tur man har snabbväxande hår. Kan säga att jag många gånger har varit på väg att ringa till frissan för att beställa en klipptid, tidigare klippte jag mig var sjätte veckan och nu går jag kanske var tredje till var fjärde månad. Okej man spar lite pengar på det, för med det korta som skulle klippas och färgas ofta så gick det på en rejäl slant. Men ack så skönt det är att blir ompysslad.

 

 

Jag har ett tjockt och kraftigt hår så det blir en pälsmössa av ”barret” men det är ett trevligt i – landsproblem. Det har visat sig att jag har självfall i håret så det blir ganska så vågigt vilket jag inte är så förtjust i. Därför fönar jag det rakt och ibland även plattar jag det. Och därför har jag letat efter produkter som kan hjälpa mig att få håret rakt och som samtidigt ger ett värmeskydd. Ni måste förstå att det här är en ny värld för mig som alltid varit snaggad och bara kletat i lite pasta i håret och så har det varit klart.

 

 

Den bästa produkt jag testat till det ännu så länge är från Oribe och kan nu köpas på nätet hos Hudoteket. Jag jublade av lycka när jag fick reda på det, jag erbjöds att lägga in en förhandsorder hos dem :-) ni kan ju gissa två gånger om jag gjorde det. Tidigare beställde jag det  på beautytheyouway men sen upphörde de och jag vågade knappt använda denna goding för att jag var rädd att den skulle ta slut. Fanns inte att köpa på någon salong här i Mora. Så det gällde att hushålla. För alla er som vill ha ett plattare hår eller slippa ”frisset” och få en vårdande produkt så är det här en produkt för er.

 

 

oribe oil

 

Den heter Royal Blowout Heat Styling Spray.

Den reparerar kluvna toppar, vårdar och stärker håret så att det blir mjukare och glansigare och den gör så mina ”babyhår” lägger sig och inte spretar och gör så håret ser ”frissigt” ut. Med babyhår menar jag då nya hårstrån som växer ut. Detta är en ultralätt spray som man absolut inte behöver mycket av för då är risken att håret ser fett ut och blir tungt. I alla fall på mitt tjocka hår. Jag använder det ute på längderna och delar upp håret i sektioner när jag sprayar. Man använder det i fuktigt hår och du får en kortare torktid på vilket är bra med tanke på att all värmebehandling sliter på håret.

 

 

Vad gör då denna produkt för håret?

 

 • Den ger ett UV skydd för håret vilket är särskilt bra då man som jag har färgat hår.
 • Skyddar mot värmestyling
 • Reparerar kluvna toppar
 • Ger en fantastiskt fin glans till håret
 • Snabbare torktid

 

Innehåller inga parabener eller Natriumklorid och man kan använda det i färgat hår eller keratinbehandlat hår. En sak som jag skulle lägga på minus sidan för miljöns skull är att den innehåller cyklopentasiloxane. Blev ett väldans hallå om de silikonerna under föregående år i augusti (tror jag) och jag var en av dem som slängde ut alla produkter med de cykliska silikonerna i. Typiskt mig att göra en sån grej. Men har fått backa på det då det jag testade inte gick så bra men det återkommer jag till i ett senare inlägg. Men den här flaskan missade jag som tur var. Skulle tro att jag undermedvetet visste att den var överlägset bäst och att jag redan köpt den så skadan var redan skedd. Kan säga att jag besinnat mig i den debatten. Blev rädd helt enkelt när det blåstes upp som om vi alla skulle dö i leverskador.

 

 

Då den bl a innehåller Arganolja från södra Marocko så känner man verkligen hur vårdande den är för håret.  Jag gillar den oljan för jag har sett tidigare hur bra den varit för mitt hår och även för huden.

 

 

Jag har fler produkter hemma från Oribe och kommer att skriva om dem också. De är verkligen produkter i toppklass. Kostar en slant men så oerhört dryga vilket i och för sig alla säger att deras produkter är men Oribe är verkligen det. Blir faktiskt inte bra om man överdoserar dem tycker jag ( iaf de jag har).

 

 

Hoppas att detta inlägg kan vara en inspiration för er och har ni inte provat på dem så gör det. Eller om ni har provat något, skriv gärna och berätta för mig vilka. Kanske jag också kan få tips på något bra. Känner man sig osäker på om man kommer att gilla produkterna så finns det små kit i resestorlek man kan köp och prova innan man köper en stor flaska ex schampo. Det finns för alla hårtyper  både när det gäller styling och hårvård.

 

Här finner ni produkterna www.hudoteket.se

 

Varma kramar från Mona

2 kommentarer

 • Carina skriver:

  Hej Mona! Får testa detta märke då jag gjort slut på de jag har nu. Jag köper alltid hårvårdsprodukter hos frissan och de är såå dryga. Tycker din frisyr du har på bilden på hemsidan är så snygg och del passar så bra i den. Jag har också mitt på utväxt .Det värsta är gjort nu har fått längre längder och det ska bara växa ner lite till vid öronen. Får se vad det slutar har tänkt mig en kortare page. Ska bli skönt då man kan lägga undan mössan som inte alls känns bra för håret. Kram på dig

  • Mona skriver:

   Åh tack fina Carina för dina ord. Vad glad jag blev ☺ jag gör som du och handlar hos frisören eller så handlar jag samma produkt fast på nätet men försöker stödja frisören och handlar hos dem i möjligaste mån. Så du har också hår på utväxt, visste krävs det tålamod? Ja du det där med mössa är ett kapitel för sig. När jag var yngre använde jag aldrig mössa men nu är jag äldre klok och förståndig så nu är mössan på och håret blir också därefter tyvärr. Men snart Carina stoppar vi undan mössorna men tyvärr har vi fått tokmycket snö igen vill inte ha mer av den varan nu utan sol och värme.
   Kram till dig och hoppas du får en fortsatt trevlig em / kväll. Mona

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *