Skyddande serum från Biodroga MD.

Hej alla glada följare!

 

Här hos oss pågår Vasaloppsveckan för fullt. Befolkningsstatistiken höjs till skyarna under den här veckan vilket vi som arbetar inom sjukvården väl märker av. Kallt som tusan är det så jag tycker synd om alla tappra åkare som kämpar sig i mål. Hudvårdsnörd som jag är så undrar jag vad de använder för hudvård när de åker i spåren. Tänk er 9 mil på skidor och kyla på det, måste ta hårt på huden. Kan föreställa mig hur min hud skulle reagera.

 

 

Ni minns väl filmen hur många Lingon finns det i skogen ? Fick av en väninna höra att man kunde döpa filmen om mitt liv till hur många serum finns det hos Mona :-)) Därför tycker jag det är på sin plats att skriva om ett av de serum jag använder mig av för tillfället. Först ut är Biodroga MD Skin booster Anti-Pollution & Inflamm – Aging Serum.

 

biodroga md serum

 

Biodroga MD är känt för sitt utbud av olika serum för specifika behov. De håller en hög kvalitet och är verksamma även då till den känsliga huden. De jag provat har också levererat bra. När mitt senaste lugnande serum tog slut kände jag att nu ville jag testa något nytt och då blev det detta. Vilket är en chansning den här årstiden för min känsliga hud. Men jag litar på Biodroga MD produkterna  och jag blev inte besviken den här gången heller.

 

Många pratar nu om produkter som heter något i stil med anti- pollution …..  vilket innebär att de ska skydda oss mot olika luftföroreningar vilket då det här ska göra samt att det även har en antiinflammatoriskt verkan genom att motverka mikroinflammationer i huden som kan orsakas av UV – ljus, miljöföroreningar stort intag av socker ( tur att jag håller på att sluta äta socker) och såklart åldrandet. Serumet verkar även anti – age genom att förhindra nedbrytningen av kollagen och elastin orsakad av oxidativ stress. Det här tillsammans motverkar då hudens förtida åldrande.

 

Jag har använt det i ca 3 veckor och då endast på morgonen som det rekommenderas. Kanske lite kort tid för att utvärdera det ordentligt men så här långt så har det imponerat på mig. Det känns och syns på huden att det är ett vårdande och skyddande serum. Ingen tendens till sveda, klåda eller att huden skulle rodna av det. Tycker nästan det känns lite kylande på huden och konsistensen på den är lätt geléaktigt och absorberas nästan omgående av huden.

 

Nu använder jag inte bara ett serum men det här är mitt första serum som jag applicerar på morgonen då det är lätt i sin konsistens och absorberas fort av huden sedan bygger jag på med andra serum för olika behov och områden. Vintertid avslutar jag med ett oljebaserat serum för att kapsla in fukten.

 

 

Jag upplever inte att man behöver ta mycket produkt så jag tror att det kommer att vara drygt. Ett tidigare serum jag använt var väldigt tunnflytande vilket i sin tur gjorde att det alltid kom för mycket produkt och produkten tog givetvis slut fort. I och för sig så är jag alltid frikostig när jag applicerar serum och inte blev det då bättre att den var så rinnig.

 

Använder ni också olika serum till huden ? Skulle vara roligt om ni berättade vilka ni använder och vad ni  tycker.

 

Serumet finns att köpa hos SKINCITY och kostar 749 kr/30 ml.

 

Kramar till er!

Vid tangenterna idag Mona.

 

 

(Inlägget innehåller affiliates länkar. När du handlar via en utav våra länkar får vi en liten procentdel att prova nya produkter för att recensera, vi är mycket tacksamma för ditt stöd)

 

 

3 kommentarer

 • Ulrica skriver:

  Hej Mona,

  Nu har det blivit ordentlig vinter även i Kalmar! Så glad att jag precis som du hittat BPs Serum Paradoxe. Perfekt den här årstiden!

  Haha ja här går det också ett och annat serum, 4 på morgonen och 2-3 på kvällen. Varierar lite olika nattkrämer och underlag. Initierade Biodrogas Anti-Pollution i morgonrutiner för ca en vecka sedan så det är för tidigt att uttala sig, men känns bra på min känsliga hy så långt.

  I går kväll var det dags för en ny bekantskap. Filorgas skin perfusion lift-booster. Har fått rekommendation efter att ha gjort hundtestet ”pro” som jag sakta men säkert har som mål att gå över till. Detta var min första bekantskap med Filorga PRO och det blev kärlek vid första ögonkastet.

  Ha en fin dag, kylan till trots.

  Kram Ulrica

  • Mona skriver:

   Härligt att se att vi är fler serumknarkare du måste berätta vad du tycker om Filorgas boostern. Det är ett märke som jag inte vågat mig på ännu men är väldigt sugen på det. Såg på tv att även ni fått snö. Måste vara jobbigt om det blåser samtidigt för ni har väl ett rätt öppet landskap?
   Kramar från Mona ❤

 • Ulrica skriver:

  Vinden ställer till det lite extra och vi är ju inte vana med riktig vinter här nere.

  Haha ja det finns ett starkt serumberoende :)
  Återkommer om några veckor med ett utlåtande.

  Kram kram

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *