Solskydd i vårsolen.

Hej!

 

I dag är det jag Mona som sitter vid spakarna för att skriva till er fina läsare. Vilka ljuvliga dagar vi haft och har nu. Strålande solsken och det droppar från taken vilken inger hopp om att även vi kommer att bli snöfria tillslut. Men nu njuter vi av vårvintern med utomhusaktiviteter för både två och fyrbenta. Viktigt att tänka på nu när vårsolen lyser starkt mot den vita snön är att ha ett riktigt bra solskydd. Ett av de solskydd jag använder mig av nu är.

 

Dermalogica Ultra Sensitive Tint som är ur deras serie för känslig hud, Ultracalming.

 

dermalogica4

 

 

Den innehåller ett bredspektrigt solskydd med spf 30. Vilket passar mig med min känsliga hud bra. Har aldrig under spf 30 i ansiktet. Att solskydd är den bästa anti-age produkten vet nog de flesta nu. Jag måste alltid tänka på att produkten ska skydda och lugna huden vilket den här gör. Är min hud extra ansträngd av olika anledningar så plockar jag gärna fram den här eftersom den lugnar irritationer i riktigt bra. Ett stort plus i kanten är att den är lätt färgad vilket då gör att den jämnar ut hudtonen fint. Jag vill inte gärna att mina röda kinder ska vara framträdande. Innehållet av det fysikaliska solskyddet skyddar mot irritationer från solens strålar och motverkar hudens åldrande och ett fysikaliskt solskydd är att föredra om man har en  känslig hud.

 

 

Jag har använt den här i omgångar och särskilt vintertid då jag behöver mer fukt och skydd av huden. Den är rik i sin konsistens och nästan lite trög att klämma ur tuben. Jag värmer den lätt mellan fingrarna för att sedan applicera den. Jag tycker att den snabbt absorberas och den ger en fin lyster utan att jag ser fet ut i huden. Om jag vet med mig att jag ska göra någon utomhusaktivitet så är den här eller K Ceutic från Dermaceutic jag använder.

 

 

 

Nästa produkt på bilden som jag vill skriva om är Barrier Repair. Det är inte ett solskydd men jag lägger den under solskyddet om jag är extra torr eller är röd i huden. Den är silikonig  i sin konsistens. Min första tanke när jag använde den första gången var att den kändes som en primer. Och den är faktiskt bra som makeup underlag om man så önskar. Den kan användas på tre olika sätt.

  • efter serum under creme som en behandlande produkt
  • blandad i din dagcreme eller över för en förebyggande och skyddande produkt i mycket torra miljöer.
  • som en dagcreme om du har en fetare hudtyp.

 

Den är inte en av mina favoritprodukter och jag tror att det har med konsistensen att göra.

 

Dessa produkter har jag köpt hos SKINCITY .

 

 

De andra produkterna på bilden skriver jag inte om nu. Barrier Defense Booster har jag nyligen bloggat om och serumet för ögonen återkommer jag till.

 

Det här var en av de dagcremer med spf som jag använder mig av för tillfället. Jag varierar mig lite efter hur mitt hudstatus är för dagen.

 

 

Vill önska er alla en riktigt Glad Påsk! Vi ska vara utomhus i vårsolen så mycket som möjligt och verkligen njuta av livet.

 

Kramar från Mona.

 

 

(Inlägget innehåller affiliates länkar. När du handlar via en utav våra länkar får vi en liten procentdel att prova nya produkter för att recensera, vi är mycket tacksamma för ditt stöd)

 

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *