Tips för att lyckas med din foundation

Hej!

 

Den här veckan kommer vi att ha Foundation Vecka!  Under veckan kommer vi att lägga ut olika foundations, ge er information om varje produkt, vår personliga upplevelse och ge betyg. Jag hoppas att ni kommer att tycka att det här är roligt och givande och ni får gärna kommentera om ni skulle vilja ha fler såna här veckor med andra produktkategorier :)
Vi startar upp veckan med tips på hur du lyckas med din foundation. Vi hoppas att vi kan ge er några tips och hjälpa er läsare på traven med er foundation för att se 110% flawless ut 😀

 

 

 

Foundationvecka

 

 

 

 

 

  • Första tipset är fukt fukt fukt! Är du yttorr så kan du få den bästa foundation att se ut som ett dåligt budget val, sanningen är hård men det är sant. Se till att alltid ha en återfuktad hud i grunden. En bra fuktcreme är A och O för en återfuktad hud. Har man lätt för att bli torr kan man även lägga till fuktmask ett par gånger i veckan. Vintertid går det åt mycket fuktmasker hos oss. Får du endå en ”fnasig” finish eller på andra sätt inte får till det så kan en peeling vara räddaren i nöden. Det finns många många fördelar med peeling som bara det blir ett helt inlägg men kort så hjälper peeling bl.a. till att få bort döda hudceller som kan täppa till porerna, mjukgörande och fuktgivande substanser kan gå djupare ner i huden och cellförnyelsen stimuleras.

 

 
img_6141_5539ff39ddf2b363137f37de

 

 

 

  • Andra tipset är att investera i en bra primer. Vi pratar ofta om att det är svårt att hitta en bra primer som håller vad den lovar men vi har hittat några guldkorn som gör skillnad för både utseende och hållbarhet utav din foundation. Andra egenskaper som en primer kan ha är t.ex. att jämna ut hudtonen, minimera porer, ge lyster eller återfukta huden. Min absoluta favorit primer har alla dessa egenskaper + några till och även om jag ständigt provar nya primers så har jag inte hittat någon så bra som Jane Iredale Smooth Affair.

 

 

 

  • En annan klart viktig punkt är att hitta rätt nyans som passar din hudton. När du provar ut din foundation i butik så är det bästa att lägga produkten på kindbenet, inte handen som många gör. Har du också tillgång till dagsljus så ser du bäst om den matchar din hudton. Kicks har Colour ID, ett verktyg för att mäta din hudton och matcha med foundations i Kicks sortiment, men ärligt talat så har den fått mycket kritik och på mig fungerade den inte. Har du någon bra eller dålig erfarenhet utav Kicks Colour ID? Dela gärna med dig i kommentarerna :)

 

 

  • Vad man lägger sin foundation med beror såklart på om det är i flytande form, kompaktpuder, löspuder, mousse osv. Men också ofta en smaksak. För vissa foundations så fungerar dock det ena sättet bättre än det andra, får du inte till den perfekta ytan så byt teknik. Exempel på tekniker är olika borstar, svamp/beautyblender, fingrar m.fl.

 

 

  • Efter att du har lagt din foundation klart så avsluta med ett transparent puder för att fästa. Både jag och Mona använder också Setting spray att avsluta med för fukt och hållbarhet. Våra favoriter är Urban Decay all nighter setting spray och Mac prep and prime fix+.

 

 

IMG_7675

 

 

 

Hoppas det här inlägget var till hjälp för dig och jag önskar dig en fortsatt trevlig kväll!
Mvh Jennifer

 

 

(Inlägget innehåller affiliates länkar. När du handlar via en utav våra länkar får vi en liten procentdel att prova nya produkter för att recensera, vi är mycket tacksamma för ditt stöd)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *