Tips på en bra klimatcreme.

Hjälp vad tiden springer iväg. Länge sedan jag bloggade men det har sina naturliga skäl pga akut sjukdom i familjen. La familja går före allt för oss.

 

Här i Mora har det fullständigt vräkt ner snö de senaste dygnen. Jag har tjuvstartat med adventspyntet i år, fick sånt sug efter att pynta när snön ligger vit och fin ute. Riktig julfeeling. Men det blir även kyligare ute så det gäller att använda rätt hudvårdsprodukter. Jag vågar knappt skriva det men så här långt har min hud hållit sig jättefin. Ingen irritation i huden med klåda och sveda som jag brukar ha den här årstiden. Jag tror att det beror på att jag adderade mer fukt och fett innan kyla och vintern kom. Har använt mig mycket av oljor samt ansiktsmasker ofta.

 

 

Ett tips jag skulle vilja dela med mig om idag är en produkt från Dermaceutic som heter Panthenol Ceutic.

 

 

Dermaceutic balm

(bild låndad från sc)

 

 

Det här är ett vattenfritt balm som vänder sig till den känsliga huden även de med rosacea kan använda den. Konsistensen på den är verkligen tjock och balmig men går lätt att applicera på huden. Det är ett lugnande och närande balm för huden. Perfekt om du är torr och stram i huden är irriterad eller har eksem. Doftar inget utan den är helt neutral och det är säkert också en av orsakerna till att den inte irriterar huden. Innehåller bl a en hög dos av B5 (panthenol) och E vitamin som är reparerande och skyddande för huden. Tack vare att den även innehåller Bivax och Sheasmör så är den extra mjukgörande.

 

Hur använder jag den ? Vet jag med mig att det blir uteaktivitet som när jag åker skidor eller går långt med hundarna så applicerar jag den i min morgonrutin efter dagkrämen. Man behöver inte använda en kräm under men jag gillar inte att utesluta en produkt utan tillför då hellre en till min rutin. Förra vintern när jag hade det riktigt besvärligt med huden så brukade jag även använda den till natten för att tillföra lugnade och läkande ingredienser. Visst man blir blank av den men vem bryr sig om det till natten ? Inte då jag iaf och att jag kanske ser lite blank ut i skidspåret det bjuder jag på. Ser nog värre ut om jag kommer åkande och ser ut som jag har två stoppljus i ansiktet.

 

Det här är även den en liten allt i allo produkt. Du kan använda den till att smörja torra nagelband, läpparna eller om du har några torra fläckar någonstans på kroppen. Det är en dryg produkt för du kommer att märka att det inte behövs mycket av den. Den är inte det minsta flärdfull men ack så bra till den känsliga torra huden. Jag har köpt min på SKINCITY och priset ligger på 339 kr för 30g.

 

Hoppas ni alla får en fin första advent. Varma kramar från Mona.

 

 

(Inlägget innehåller affiliates länkar. När du handlar via en utav våra länkar får vi en liten procentdel att prova nya produkter för att recensera, vi är mycket tacksamma för ditt stöd)

 

 

 

3 kommentarer

 • Carina Andersson skriver:

  Bra tips och som är prisvärt. Ska kika närmare på den. Just nu har jag superrich från Dermalogica över serum Paradoxe från BP. Läste dina tips på solkrämerna för kroppen men undrar vilket du använde till ansiktet. Ska snart åka söderut så jag behöver köpa något skydd till ansiktet.

  • Mona skriver:

   Men gud har jag missat att skriva vad jag hade i ansiktet. Jag använde ibland samma som till kroppen men mestadels solskyddet för ansiktet från Dermaceutic. Men evy har en speciell för ansiktet. Den släpptes i somras och jag har bara hört gott om den. Din Superrich från dermalogica är en riktig goding. Synd att den kostar så mycket bara. Serumet från BP finns alltid hemma hos mig. Hoppas du får en fin semester.
   Kramar från Mona

 • Carina Andersson skriver:

  Tack för ditt svar Mona. Den från Dermaceutic har jag haft tidigare och den var bra liksom många av deras övriga produkter jag använt. Ja, synd Superrich och många andra hudvårdsprodukter är dyra. Jag handlar i stort sett bara då det är extraerbjudande vilket det är ganska ofta då jag har några olika länkar att handla från. Tack för fina ord om min kommande semester. Kramar från Carina

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *