Utvärdering av PTR Pore Putty.

När jag gick igenom vilka produkter som är aktuella kontra vilka som blivit gamla så kommer jag ihåg att jag aldrig lämnat någon recension av Peter Thomas Roth Pore Putty. Den skulle ge effekt över tid med förminskade porer och fina linjer.  Jag introducerade den sakta och försiktigt för att inte chocka min hud vilket jag ofta gjort när jag provat nytt. Men det går att lära gamla hundar att sitta 😉

 

PTR pore putty

 

Vad tyckte jag nu om denna porförminskande produkt ? Den ska alltså vara utjämnande med att då förminska porernas storlek, fylla ut djupa rynkor och fina linjer. Den beskrivs att ge en omgående effekt och efter ca 4 veckort användande morgon och kväll ska man börja se den bestående effekten som beskrivs ovan.

 

Konsistensen är en tunn gel som man applicerar efter sin dagkräm. Man känner att den har den klassiska silikonkänslan vid applicering vilket jag gillar trots att jag försöker undvika produkter med silikon, men det är svårt att finna en bra primer eller Foundation utan silikon som är bra. Den fungerar kalasbra som en vanlig primer men jag får absolut inte ha någon tyngre dagkräm under för då blir det lätt smuligt. Viktigt att man låter alla lager absorberas av huden innan man lägger på nästa. Gör man så då minskar risken för  smul på huden. Smul är min värsta fiende när jag ska lägga på basen. Då är det bara att böjra om från början.

Jag har köpt den på SKINCITY.

 

 

Måste säga att det har känts märkligt att använda den till natten! Min känsla vara att smörja in ansiktet med primer och täppa igen porerna med en silikonprodukt. De lärde tvistar ju om den saken men jag vet vad jag tycker.  Men jag har gjort det för att kunna utvärdera den ordentligt. Jag kan inte säga att jag ser någon skillnad alls vare sig på porer eller de fina linjerna. Men till produktens försvar så är den bra som vanlig primer. Då döljer den porerna jättebra. Slipper då se ut som jag solat i en kaffesil med mina stora porer i pannan men någon bestående effekt har det inte blivit för min hud. Ja det blev ju ingen skräll recension det här men det är min egen upplevelse om vad den gjort för min hud.

 

Varma sensommar hälsningar från Mona.

 

(Inlägget innehåller affiliates länkar. När du handlar via en utav våra länkar får vi en liten procentdel att prova nya produkter för att recensera, vi är mycket tacksamma för ditt stöd)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *