Vinter och känslig hud.

Hej !

Trodde aldrig jag skulle säga det men nu är jag trött på vintern med all snö och kyla. Om det inte kräksnöar så är det sprättkallt istället. Jag vill ha vår!! Och en sak är säker och det är att hud och hår betalar ett pris den här årstiden. Jag har väl aldrig vad jag vet med mig i modern tid haft torrt hår men det påtalade min frisör att jag hade. Borde jag väl ha fattat själv eftersom jag har fått klåda i hårbotten och att håret ser lite smårisigt ut på vissa ställen.

 

Huden har som jag skrivit tidigare klarat sig jättebra men nu i några kvällar har den börjat svida när jag gör min kvällsrutin. Det beror säkert på att den nu är mer torr. Som tur är har jag ett bra maskförråd 😉 Så nu kommer det maskas i tid och otid ett tag framöver. Är livrädd för att huden ska bli reaktiv med rodnader och allt som hör till. Därför tycker jag det är på sin plats att tipsa er om en mild rengöring som inte torkar ut huden.

 

En rengöring som jag ofta återvänder till är Paula´s Choice Skin Recovery Softening Cream Cleanser.

 

pc rengoring recovery

 

Det är en rengöring som de allra flesta med känslig hud kan använda sig av. Den är vattenlöslig och krämig till sin konsistens vilket ska göra den lätt att tvätta bort. Upplevde till en början att den nästan var lite för tjock i konsistensen och då inte var lika lätt att arbeta in i huden och att den bara åkte runt på huden när den skulle tvättas bort. Kanske att det mest var en ovana. Jag använder den som nr två i min rengöringsrutin på kvällarna. Som nummer ett använder jag en olja för att ta bort makeup eftersom den inte gör det jobbet, men det får man nog ta med i beräkningen när man är ute efter en mild rengöring. Tycker nog att de flesta rengöringar lämnar kvar basen vilket gör att man får tvätta sig fler gånger om man inte använder en förtvätt.

 

 

 

Något som är viktigt om man har en känslig hud av olika orsaker är att tänka på att skydda hudbarriären. Att inte irritera huden med för starka produkter. Därav mitt val av den här rengöringen. Den är helt parfymfri vilket också minskar risken för irritation. Den stärker huden för att motverka fuktförluster. Passar bra till en extra känslig hud med rodnader och även till en rosacea hud. Jag kan av många rengöringar känna att huden stramar så fort den torkat men det gör jag inte av den här.

 

 

Jag applicerar den på fuktig hud då det sliter mindre på huden enligt hudterapeut hos Skincity. När jag tvättar av den använder jag gärna en face sponge (tvättduk). Skulle jag kort beskriva den här rengöringen så är det en mild okomplicerad rengöring som inte kostar skjortan. Här får man mycket produkt för pengarna då den ligger bra i pris och är väldigt dryg. Inte den flashigaste rengöringen men ack så bra för en känslig hud.
Den kostar för 249 kr/237 ml hos SKINCITY. Finns att få i två olika storlekar 237 ml är den lilla och den stora ligger på 483 ml och kostar då 349 kr.
Det här var om en av de rengöringsprodukter som ingår i min nuvarande hudvårdsrutin. Kommer framöver att skriva om vilka mer produkter jag använder mig av i min rutin. Stor kram till er alla.
Varma hälsningar från Mona.
(Inlägget innehåller affiliates länkar. När du handlar via en utav våra länkar får vi en liten procentdel att prova nya produkter för att recensera, vi är mycket tacksamma för ditt stöd)

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *